Foto – Video | Din 2 iunie se reiau examenele pentru obținerea permisului de conducere

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile chiar şi pentru obţinerea permisului de conducere. Peste 72.000 de cursanți nu au mai putut să dea examenul pentru permisul de şofer în aceste două luni de stare de urgență. Dacă unora le-a expirat deja dosarul, alții nu se mai simt pregătiți după această pauză.

Începând cu data de 2 iunie se reia activitatea de examinare la proba practică.

Horațiu Baltador : Începând cu data de 2 iunie reluăm activitatea de examinare la proba practică.Școlile de șoferi au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19. Din cauza stării de urgență, au fost nevoite să îşi întrerupă activitatea, angajaţii fiind nevoiţi să recurgă la concediu fără plată, dar şi la şomaj tehnic. Zeci de mii de cursanţi din toată ţara nu au mai apucat să termine şcoala de şoferi. În peste 14.000 de cazuri, dosarele au expirat iar cursanţii şi instructorii ar trebui s-o ia de la capăt cu actele şi cu pregătirea. Începând cu data de 2 iunie se reia activitatea de examinare la proba practică.

Gepostet von Star Sibian am Samstag, 30. Mai 2020

Școlile de șoferi au fost puternic afectate de pandemia de COVID-19. Din cauza stării de urgență, au fost nevoite să îşi întrerupă activitatea, angajaţii fiind nevoiţi să recurgă la concediu fără plată, dar şi la şomaj tehnic.  Zeci de mii de cursanţi din toată ţara nu au mai apucat să termine şcoala de şoferi. În peste 14.000 de cazuri, dosarele au expirat iar  cursanţii şi instructorii ar trebui s-o ia de la capăt cu actele şi cu pregătirea. Începând cu data de 2 iunie se reia activitatea de examinare la proba practică.

„Noi trebuie să luăm în calcul distanţarea socială. La sala de pregătire nu o să mai avem 40 de locuri disponibile, ci 20 locuri, pentru a putea păstra distanţa socială. În privinţa orelor de conducere, toţi instructorii vor avea dezinfectant, mască, mănuşi. Maşina va fi igienizată după fiecare şedinţă, iar şedinţa de conducere se va desfăşura doar cu un candidat, nu vor mai fi şi alte persoane în maşină. Am dotat sala de pregătire a teoriei cu un scaner pentru verificarea temperaturii, substanţe dezinfectante, cât şi materiale de protecţie.”, a declarat pentru star sibian, Horațiu Baltador, directorul scolii de soferi ELIT

 

Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15 iunie/22 iunie, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

  • Cei înscriși vor fi primiți în sala de examen și în mașină doar cu mască de protecție. La fel vor purta și examinatorii;
  • Interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice va fi dezinfectat înainte de începerea fiecărei probe;
  • Se va respecta distanțarea persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice, cel puțin 1,5 m;
  • Se va evita însoțirea candidaților de prieteni, rude. Accesul în permietru va fi permis doar candidatului și reprezentanților școlilor de șoferi;
  • Instruirea se va desfășura numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități

 

  •  Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.
  •  Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.
  •  Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în situația de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută la punctul 2.
  • Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.
Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *