FOTO: Primirea delegaţiilor străine

13.50 Liderii UE au luat o pauză de masă la Muzeul Brukenthal.

13.15 A început Summitul.

12.48 Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a fost aplaudat puternic de sibieni. El a declarat care sunt priorităţile Europei din punctul său de vedere. Prima este atingerea 0 emisii de carbon. El a tras şi un semnal de alarmă ca la aceste alegeri să nu întoarcem Europa spre naţionalism. Dintre toţi liderii, Macron a stat cel mai mult timp de vorbă cu presa prezentă la Covorul Roşu.

12.30 Premierul Greciei a declarat presei că viitorul Preşedinte al UE nu poate fi Manfred Weber. Mai multe sute de sibieni sunt pe strada Nicolae Bălcescu pe unde vin maşinile oficialilor europeni.

12.01 A început sosirea delegaţiilor străine. Giuseppe Conte, premierul Italiei e primul. Oficialii fac declaraţii presei pe covorul roşu. Oficialii vin cu întârziere. Premierul Ungariei, Viktor Orban a ajuns de 2 ore în Piaţa Mare, dar a fost în sediul UDMR. Angela Merkel, cancelarul Germaniei a făcut declaraţii presei. GALERIE FOTO

 

 

 

 

11.52 Se aşteaptă sosirea liderilor Uniunii Europene, primiţi de preşedintele Klaus Iohannis. Pe marginea Pieţei Mari, s-au strâns aproximativ 200 de privitori. Organizatorii le-au împărţit steguleţe în ultimul moment.

11.30 Preşedintele Iohannis a ajuns în Piaţa Mare în aplauezele celor prezenţi. “Referendumul este pentru viitorul țării noastre (…) votul romanilor conteaza in Romania si in Europa”, a declarat Iohannis presei. “Vă promit că peste puţin timp vom fi şi în Schengen” a completat Iohannis, care a precizat că la Summit se vor discuta linii directoare pentru agenda strategică a următorului mandat.

11.00 A sosit Garda de Onoare formată de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”

10.30 STAR SIBIAN prezintă în timp real primirea delegaţiilor străine la Summitul UE. Preşedintele Klaus Iohannis va face onorul de gazdă. În Piaţa Mare covorul roşu este întins, fotografii şi camerele video pregătite. Dincolo de gardurile de protecţie sunt aproximativ 100 de sibieni şi turişti dornici să vadă liderii statelor Uniunii Europene. Distanţa până la covorul roşu este însă mare. Printre oamenii prezenţi se numără şi câţiva protestatari cu însemne #Rezist. O femeie are un clopoţel şi pe piept o fotografie lipită şi opreşte lumea pentru a le spune despre abuzurile jandarmilor în România.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *