FOTO: Gala sportivă pentru persoanele cu dizabilități a fost un real succes

Spiritul energic, buna dispoziție și bucuria revederii cu ceilalți beneficiari în cadrul unei competiții sportive sunt câteva din motivele pentru care DGASPC Sibiu continuă mai departe povestea – cea de-a șasea ediție  a Galei sportive pentru persoanele cu dizabilități.

La acest eveniment au avut parte de sport, premii și multă voie bună. Pe muzica artistului de muzică populară, Robert Tirnaveanu participanții Galei și-au dat mână cu mână și au făcut o horă mare împreună cu participanţii.

Deschiderea oficială a Galei Sportive pentru Persoanele cu Dizabilități „DEMNITATE PRIN ABILITATE” a fost făcută de către directorul general, Laura Camelia Vîlsan, care în discursul său a subliniat că deviza evenimentului „DEMNITATE PRIN ABILITATE” unește suflete și crează punți între beneficiarii noștri, voluntari și public. Bucuria și distracția sunt ingredientele unei atmosfere reușite.

„Mă bucur să vă revăd pe toţi astăzi, să constat că pe an ce trece, sunteţi tot mai mulţi cei care vreţi să faceţiparte din această mişcare sportivă, pe care o desfăşurăm în fiecare an.

Sportul înseamnă sănătate, putere şi bucurie, iar eu vreau  să fiţi fericiţi!

Deviza din acest an este DEMNITATE PRIN ABILITATE, pentru că aveţi atât de multe abilităţi, unele descoperite, altele care aşteaptă să fie descoperite.

Vreau sa fiţi demni, sa fiţi curajoşi şi să spuneţi de fiecare dată când sunteţi nedreptăţi, că vi se încalcădrepturilea declarat Laura Camelia Vilsan, directorul general DGASPC Sibiu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Constantin Luca, a fost și el alături de beneficiari și le-a urat mult succes.

La această ediție au participat 170 de beneficiari cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani, aproximativ 40 de voluntari ai catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Facultății de Științe, Univesitatea Lucian Blaga Sibiu, dar si sustinatori si membri ai familiilor concurentilor. Concurenții au participat la probe de gimnastică, aruncare coș și ocolire obstacole, iar la final de competiție toți concurenții au primit trofee, diplome și premii din partea sponsorilor: Decathlon, Daboo Doner si Sory.

Pentru crearea unui ambient plăcut, în completarea competiției grupul REBELE alcatuit din beneficiare din cadrul CITO Mediaș și elevii de la Școala Populara de Arte si Meserii ” Ilie Micu „ Sibiu, coordonați de către profesor, Izabela Tomiță au sustinut câteva momente de dansuri și obiceiuri ardelenești. De asemenea, echipa de baschet Diakoniewerk aîncântat publicul cu o demostrație sportivă

Evenimentul a fost organizat de DGASPC Sibiu în parteneriat cu Motivation Romania cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu si este un eveniment cu tradiție ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind cea mai importantă competiție sportivă adresată persoanelor cu dizabilități din Sibiu.

Evenimentul a fost prezentat de către Nicolle Stanese.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *