FOTO: Drumul de la Sibiu la Mediaș, „presărat” cu accidente

În România anului 2020, o așa numită țară europeană cu pretenții, asistăm zilnic la zeci de accidente rutiere soldate cu victime și pagube materiale. Principala cauză a evenimentelor rutiere nu este infrastructura, așa cum strigă mai bine de 50% din șoferi, ci conduita în trafic. Trăim în secolul vitezei, unde fiecare secundă contează și toată lumea se grăbește cu un risc asumat sau nu, spre destinație. Viteza excesivă, depășirile riscante, conducerea sub influența alcoolului sau lipsa permisului de conducere sunt doar câteva exemple de nereguli care duc la accidente grave pe raza județului Sibiu. A doua cauză a accidentelor este într-adevăr infrastructura. Lipsa autostrăzilor, drumurile pline de gropi, curbele periculoase cu vizibilitate redusă și lipsa parapetelor pentru a ține animalele sălbatice departe de traficul rutier sunt factori care intervin în producerea unui accident rutier. Însă la exemplele menționate ne întoarcem tot la prima cauza, conduita în trafic.

Luăm astăzi la analizat o rută rutieră, care cel puțin în ultimele săptămâni s-a dovedit a fi vinovată de mai mult de 10 accidente rutiere grave, în care mai multe persoane au murit sau au fost grav rănite. Iar după enumerarea lor, o să vă dați seama că infrastructura rutieră este cea mai puțin vinovată. Degeaba avem autostrăzi lungi și late dacă ne testăm bolizii mai ceva ca pe circuitul de raliu. Vă ofer mai jos niște exemple de accidente rutiere care cu siguranță o să vă facă să ridicați puțin piciorul de pe accelerație.

Între Slimnic și Ruși– Un șofer din Mureș a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu două autoturisme conduse regulamentar. În evenimentul rutier au fost implicate șapte persoane, dintre care un bărbat a fost rănit și transportat la spital.

Tot în zona localității Ruși s-a petrecut un alt accident, tot din cauza unei depășiri neregulamentare. Șase persoane au avut nevoie de asistență medicală.

În afara localității Târnava – Un alt șofer a depășit neregulamentar și a pătruns pe contrasens unde s-a lovit violent de o altă mașină. Un alt șofer, ca să evite impactul, a intrat cu mașina în șanț. Bilanțul: trei persoane rănite și pagube materiale însemnate.

Tot la Târnava, un alt autoturism a intrat cu viteză într-o curbă și a făcut prăpăd pe contrasens. În accident au fost implicate 7 pasageri, 6 adulți și un copil de 3 ani.

La Copșa Mică, șoferul unui microbuz a pierdut controlul volanului într-o curbă și a intrat în coliziune cu o mașină ce circula regulamentar. Trei persoane au fost rănite și transportate la spital cu diverse fracturi.

Tot din cauza vitezei excesive, un șofer a derapat într-o curbă la ieșire din Copșa Mică și a ieșit în afara părții carosabile.

În localitatea Mediaș – O conducătoare auto grabită a circulat cu viteză excesivă într-o curbă de pe strada Ighișului și s-a răsturnat într-un șanț. În mașină se afla și o fetiță de 8 ani, iar din fericire au scăpat cu răni minore.

Intersecția problemă din Mediaș – Șoseaua Sibiului este una intens circulată, iar evenimentele rutiere nu întârzie să apară. Vizată este intersecția cu strada Calaft. Acum o săptămână, patru mașini s-au făcut praf după ce un șofer nu a acordat prioritate unei mașini, în urma impactului, alte două mașini de pe contrasens au fost acroșate.

Exemplele pot continua, însă vă întreb retoric: De ce se tot repetă cuvintele viteză excesivă, contrasens și curbă?! Din cauza lipsei unei infrastructuri rutiere bine pusă la punct sau din cauza unei conduite greșite în trafic?

Să revenim la conduita în trafic, vinovată de multitudinea accidentelor rutiere pe ruta Sibiu – Mediaș. Mulți șoferi au fost depistați de către polițiștii rutieri cu o alcoolemie peste limita legală și lăsați pietoni. Unii chiar nu s-au învățat minte și au ales să continue să conducă deși aveau permisul de conducere suspendat. Mai tragic este faptul că pe raza județului Sibiu au fost opriți în trafic șoferi care nu aveau nici măcar permis de conducere. Nu mai puțin de 10 cazuri au fost înregistrate în orașul Mediaș în care șoferii erau băuți și chiar drogați la volan. La fel și la Sibiu, acolo unde zilnic sunt depistați șoferi băuți sau fără permis de conducere.

Ca și concluzie, șoferii trebuie să se adapteze la condițiile de drum și nu invers. Nu avem nevoie de autostrăzi până când nea Gigel boss-ul nu conștientizează că drumul te duce în siguranță din punctul A în punctul B și nu te antrenează să devii pilot de curse.

Avem nevoie de șoferi responsabili, care să pună viața lor și a celorlalți mai presus de timpul pierdut în trafic. Dacă ajungi cu 5, 10 sau 50 de minute mai târziu acasă, important este faptul că ai ajuns cu bine la cei dragi.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *