FOTO | 18 candidați au susținut examenul de capacitate preoțească

Amânat, inițial, din cauza măsurilor de protecție impuse de autorități pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus, prima sesiune a examenului de capacitate preoțească din acest an din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc marți, 16 iunie.

S-au înscris 18 candidați, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susținut o testare psihologică, un examen scris din Teologia Dogmatică și Spiritualitate Ortodoxă, precum și probe orale din Teologia Liturgică, Omiletică și Catehetică, precum și Administrație bisericească. Media de admitere trebuie să fie peste nota șapte.

Examenul au avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, unde spațiul generos a permis organizarea probelor în deplină concordanță cu prevederile stării de alertă, candidații fiind așezați la distanța de siguranță și purtând măști de protecție.

„Candidații au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, președintele comisiei de examinare, un subiect pentru examenul scris, un subiect adecvat pentru această perioadă și zbaterilor din cadrul Bisericii și din cadrul comunităților ecleziale. Subiectul pe care l-au avut de tratat se referă la Taina Sfintei Împărtășanii, «hrana și șansa vieții veșnice». Examenul de capacitate preoțească are o valabilitate de un an pentru candidații care obțin nota peste șapte, și de doi ani pentru cei care obțin nota peste 9,01”, ne-a spus consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală.

Comisia de evaluare a candidaților a fost formată din membri ai administrației eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului, precum și din cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

„La acest examen participă absolvenți ai Facultății noastre din anii trecuți care doresc să slujească Biserica intrând în cler. Acest examen este o precondiție pentru a candida pentru obținerea unui post de preot paroh în Arhiepiscopia Sibiului”, ne-a spus decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. conf. dr. Daniel Buda.

În cadrul aceleiași sesiuni, candidații au susținut și examenul pentru primirea hirotesiei întru duhovnic.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *