Folclorul și tradițiile naționale promovate printr-un proiect Erasmus

O bucurie imensă a adus pentru cadrele didactice și elevii Liceului Teoretic „Constantin Noica” Sibiu aprobarea unui alt proiect Erasmus+ de parteneriat strategic şcolar, intitulat „Folklorica”, ce va fi realizat în perioada 2019-2021, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ şi în care vor avea 5 şcoli partenere din Turcia, Polonia, Cipru, Lituania şi Spania-Insulele Canare. Școala Nr.2 din Nidzica, Polonia, va fi coordonatoarea proiectului, conform unei decizii stabilite și precizate chiar în Formularul de Aplicaţie, în acord cu partenerii europeni.

După cum ne-a relatat coordonatoarea, prof. înv. primar Gabriela Mirela Jugar, implicaţi în activitățile de proiect vor fi toți elevii liceului, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, iar în mobilități doar elevii de gimnaziu. Activităţile incluse în proiect vor fi prezentate pe o pagină creată pe site-ul fiecărei şcoli partenere implicate, pe site-ul proiectului Erasmus+, precum şi în revistele online sau printate ale şcolilor partenere, în cazul Liceului Teoretic „Constantin Noica”, în revista ,,Amalgam”.

La deschiderea anului şcolar 2019-2020, a avut loc lansarea proiectului, în curtea instituţiei, în prezenţa elevilor, părinţilor şi invitaţilor. Produsele finale ale acestui proiect Erasmus+ vor fi, cu siguranţă, rodul unei munci de cooperare între profesorii şi elevii implicaţi, demonstrând că o Europă multiculturală se poate realiza prin imboldul dat comunităţilor de proiectele copiilor, dornici să-și popularizeze folclorul și tradițiile naționale.

Deși lucrările de eficientizare energetică continuă la școala noastră, proiectele se vor desfășura conform programului stabilit astfel că: în data de 2 decembrie 2019, ora 10:00, la Liceul Teoretic „Constantin Noica”, Strada Oștirii nr.5 Sibiu, se vor primi, cu pâine și sare, oaspeții noștri, 21 elevi și 13 profesori din cele cinci țări partenere.

Partenerii noștri vor sta o săptămână în Sibiu, organizându-se cea de-a doua mobilitate Short-term exchange of group of pupils- Romania din cadrul Proiectului Erasmus+ Folklorica 2019-20121.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, conducerea Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu și Asociaţia de Părinţi vor fi alături de echipa managerială a proiectului în cadrul acestui demers european, ai cărui beneficiari vor fi elevii acestei instituții. Proiectul Erasmus+ este o şansă în plus de a promova instituţia, oraşul şi judeţul şi de a da educaţiei menirea ce i se cuvine.

Toate informaţiile furnizate aici reprezintă responsabilitatea exclusivă a coordonatorului acestui proiect, drept pentru care Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, ca şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul acestor informaţii este folosit.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *