Filiera liberală: Cum să dai 80.000 de euro unei firme. Modelul Sălişte

Servicii CL Sălişte este entitate publică deţinută de Oraşul Sălişte. Adică de Primărie. Această entitate a achiziţionat în 8 august prin 10 contracte distincte de la firma Phoenix Com Srl din Cisnădie servicii de proiectare stradală în valoare de peste 80.000 de euro. La acestea se adaugă alte 3 contracte oferite anul trecut şi la începutul acestui an, prin instituţii subordonate Primăriei Sălişte, în valoare de 13.000 de euro pentru aceeaşi firmă.

Problema este că firma Phoenix Com Srl din Cisnădie înfiinţată în 2003, este acum deţinută de Maria Monica Rabei, pe care procurorii DNA au trimis-o în judecată pentru “infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave”. Sursa

Poate fi o coincidenţă că primarul Săliştei este liberalul Horaţiu Răcuciu, iar Maria Monica Rabei de origine din Botoşani, ca deputata liberală Raluca Turcan, locuieşte la Iaşi acum unde este anchetată pentru firma Urbis Design Srl. Conform DNA infracţiunile doamnei Rabei s-au făcut în asociere cu fostul acţionar unic, fostul deputat Sergiu Vizitiu care a trecut de la PDL la PSD, dar se pare că în afaceri nu a uitat prima dragoste politică.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *