Expoziția „De-a Arhitectura“ la Muzeul Municipal Mediaș

Medieșenii sunt invitați astăzi la expoziţia de final de an a claselor „De-a arhitectura din Mediaş“.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Municipal Mediaș, iar principalii participanți vor fi elevii clasei I de la Școala Gimnazială nr.7, îndrumați de învățătoarea Iulia Șerban și elevii clasei a III-a Step by Step de la Școala Gimnazială nr.4, îndrumați de învățătoarele Pex Simona Felicia și Marcu Liliana Maria, toți aceștia urmând unul dintre programele asociaţiei în anul şcolar 2018-2019.

Expoziţia va putea fi vizitată gratuit în data de 5 iunie, la Muzeul Municipal Mediaş, str. Mihai Viteazul, nr. 46, între orele 10:00 şi 12:00, când se va desfășura și un micro-atelier cu teme surpriză din cadrul programului „De-a arhitectura“.

De asemenea, premierea participanților va avea loc la ora 11:00.

Expoziţia de la Mediaș sărbătoreşte rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada anului şcolar, alături de tandemul cadru didactic-arhitect îndrumător, şi prezintă creaţiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraşelor imaginate de ei.

Programa şcolară pentru disciplina opțională „De-a arhitectura. Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit“ propune o abordare interdisciplinară, care îmbină elemente de educaţie tehnologică, matematică, abilităţi practice, limba română, alfabetizare digitală şi istorie comunitară, subsumându-le în acelaşi timp unor elemente de educaţie civică.

Programul presupune dezvoltarea abilităților de investigare, analiză și critică, de sinteză, reprezentare, exprimare și de a face conexiuni, a imagina, a inventa și de a comunica idei.

Programele se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi sunt gratuite.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „De-a Arhitectura“ și Primăria Mediaș.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *