Evenimente de talie internațională la AFT Sibiu

Academia Forțelor Terestre va fi, în perioada 12-15 iunie, gazda Seminarului comandanţilor academiilor militare europene (EUROPEAN UNION MILITARY ACADEMIES COMMANDANTS’ SEMINAR” – EUMACS 2019), eveniment la care vor participa reprezentanții a 27 de instituții de învățământ militar superior din 16 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Suedia și Ungaria). EUMACS 2019 reprezintă o bună oportunitate de identificare de soluţii la problemele şi preocupările actuale ale instituţiilor de învăţământ militar superior din Europa, în ceea ce privește creşterea numărului de mobilităţi în contextul generalizării procesului Bologna, recunoaşterea reciprocă a rezultatele schimburilor de formare profesională, crearea de oportunităţi educaţionale naţionale pentru tinerii ofiţeri europeni și utilizarea mai bună a mobilităţilor Erasmus pentru studenţi şi cadre didactice.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 13 iunie, începând cu ora 09:45, în aula instituției noastre.

De asemenea, membrii comunității academice militare sibiene vor aniversa, joi, 13 iunie, 172 de ani de învățământ militar românesc. Cu acest prilej, la ora 09.00, pe platoul instituției, se va organiza un ceremonial militar, care va cuprinde intonarea imnului național, alocuțiuni ale rectorului AFT, gl.bg.prof.univ.dr.ing Ghiță Bârsan și ale invitaților, acordarea premiului „Nicolae Bălcescu” celor mai merituoși studenți ai promoției 2016-2019 și defilarea efectivelor.

Totodată, în perioada 13-15 iunie, va avea loc și cea de-a XXV-a Conferinţă Ştiinţifică Internaţională „The Knowledge – Based Organization” (KBO), realizată sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. În cadrul secţiunilor conferinţei s-au înscris 196 de autori din instituţii de învăţământ superior şi centre de cercetare din România, Austria, Bulgaria, Cehia, Franța, Olanda, Polonia și Slovacia care au elaborat un număr de 135 de lucrări. KBO oferă oportunitatea pentru cadre didactice, specialiști, cercetători și practicieni să se întâlnească, să disemineze cunoștințe și rezultate ale activităţii de cercetare ştiinţifică, să facă schimb de idei cu privire la o gamă largă de subiecte care se înscriu în tematica organizației bazate pe cunoaștere.

Deschiderea oficială a lucrărilor sesiunii va avea loc vineri, 14 iunie, la ora 09.00, în Aula academiei.

Nu în ultimul rând, în data de 14 iunie, începând cu ora 13.00, în cadrul ședinței solemne a Senatului universitar al Academiei Forțelor Terestre, i se va acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului academician profesor universitar doctor Ioan-Aurel POP, președintele Academiei Române și rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca.

Social Media:

You may also like...

1 Comment

  1. Super eveniment!! Poate merg invitatii/participantii si la Festivalul international de teatru care are loc tot la Si biu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *