Eroii noștri sibieni: Ioana-Mihaela Ungureanu, asistent medical șef

Profesia de asistent medical reprezintă o voce făcută să conducă spre o lume sănătoasă. Asistenţii medicali joacă un rol-cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru sănătatea, bunăstarea, siguranţa şi recuperarea pacienţilor. Anual, la 12 mai este Ziua Internațională a asistenților medicali, motiv pentru care  la rubrica Eroii noștri sibieni, vrem să vă facem cunoscută povestea Ioanei-Mihaela Ungureanu, asistent medical șef la Ambulatoriu de Specialitate de Medicină Dentară (cu activitate de învățământ), din cadrul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a realizat un colaj video în semn de prețuire pentru asistenții medicali.

Cu ocazia zilei internaționale a asistenților medicali, Direcția medicală urează tuturor sărbătoriților un sincer și călduros LA MULȚI ANI!

Cu ocazia zilei internaționale a asistenților medicali, Direcția medicală urează tuturor sărbătoriților un sincer și călduros LA MULȚI ANI!#directiamedicala #AsistentiMedicali #covid19 #medicinamilitara

Gepostet von Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale am Dienstag, 12. Mai 2020

De trei ori La Mulți Ani!

În acest an, celebrarea acestei zile are trei referințe: 2020 a fost desemnat drept Anul Internațional al Asistentului Medical și Moașei de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în acest an se împlinesc 200 de ani de la naşterea asistentei medicale Florence Nightingale şi tot acum se împlinesc 120 de ani de la înfiinţarea Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (International Council of Nurses – ICN).

În plină pandemie, rolul asistenților medicali este indispensabil în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare a acestuia. Vă redăm mesajul Ioana-Mihaela Ungureanu:

De-a lungul carierei, noi ne-am ”înarmat” cu devotament față de pacienți și meserie. Contextul epidemic actual cere ca voi să vă înarmați cu răbdare. Totodată, respectați măsurile dispuse prin ordonanțele militare, fiți responsabili!

 

Mesajul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu:

Tuturor asistenților medicali din România le urăm sănătate, putere de muncă și realizări profesionale pe măsura eforturilor depuse în îngrijirea semenilor!

 

Mesajul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu:

Le urăm LA MULȚI ANI tutor celor care și-au ales această meserie care presupune implicare, altruism și empatie și le mulțumim pentru activitatea de îngrijire a pacienților!

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *