Eroii noștri sibieni: Dragoș-Nicolae Dudaș, asistent coordonator SMURD

Asistenții medicali sunt eroi pe timpul pandemiei de Covid-19, iar recunoștința fața de aceștia este esențială în această perioadă grea. Aceștia luptă din linia întâi împotriva acestui virus, expunându-se riscului de infectare fără să stea pe gânduri, pentru a îngriji pacienții care au nevoie de ajutor.  Recunoștința manifestată de cei din comunitate le oferă forța de care au nevoie pentru a continua această lupta, în ciuda epuizării fizice și psihice. Dragos-Nicolae Dudaș, asistent coordonator SMURD, este unul dintre tinerii care își „pun” în joc viața și sănătatea pentru semeni.

Povestea lui Dragoș-Nicolae Dudaș este una mai specială. La cei 27 de ani este împlinit, atât în plan profesional (asistent coordonator SMURD la ISU Sibiu), cât și în plan personal, fiind căsătorit de aproximativ un an de zile, iar în câteva luni va deveni tată. „Soția mea își desfășoară activitatea profesională în cadrul SCJU Sibiu, ca și  asistent medical generalist, practic suntem împreună și în prima linie, chiar dacă de la distanță. În curând vom deveni părinți, avem un suflețel care este ,,pe drum” spre noi!”, ne mărturisește Dragoș-Nicolae Dudaș.

Vă redăm un interviu realizat cu Dragoș-Nicolae Dudaș

De cât timp practicați această meserie ?

Activez în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu din 1 Martie 2019, în urma promovării concursului organizat pentru ocuparea unor posturi de subofițeri din sursă externă. În prezent încadrez funcţia de asistent coordonator SMURD. Nu o consider o meserie, ci mai degrabă este un stil de viată, într-un fel sau altul ești dedicat semenilor, iar tu ajungi pe locul 2, este ceva ce vine din interior… Cred cu tărie atât în jurământul depus ca și pompier militar cât și în jurământul depus ca și asistent medical ( au fost printre cele mai emoționante 2 zile pentru mine).

 

Dat fiind faptul că sunteți o ,,familie” de salvatori, în cadrul ISU Sibiu, cum decurge această perioadă pentru pentru voi ?

 Sa fii pompier în zilele noastre este destul de interesant și totodată destul de solicitant  în sensul că, acum în momentul în care vorbim, colegi de-ai mei pompieri-paramedici, medici și asistenți,  toți  formează un adevărat ,,scut uman” în lupta cu acest virus invizibil, dar foarte agresiv. Cea mai mare provocare cred, pentru noi toți, este ca mereu să oferim maxim din ceea ce știm și putem pentru semeni, doar așa putem fi siguri de succesul misiunilor.

 

Ce măsuri suplimentare de precauţie ați luat pentru protejarea celor dragi?

Într-adevăr, pe lângă măsurile de precauție impuse de misiunile la care participăm, am fost mai atent la igiena personală ( spălatul pe mâini şi pe faţă, limitarea atingerii diferitelor  suprafeţe des utilizate, purtatul măștii de protecție  etc.) și bineînțeles respectarea regulilor de distanțare socială.

 

În încheiere vă rugăm să transmiteți câteva gânduri sibienilor.

Sincer,aș vrea să le mulțumesc pentru faptul că majoritatea au fost  foarte receptivi și au înțeles riscurile la care se expun dacă nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii cu noul coronavirus, iar colegilor le doresc putere de muncă și să aiba grijă de ei, iar la final să ne vedem cu bine și sănătoși!

Și nu uitați : Fiecare dintre noi este important indiferent din ce linie ,,luptă”!

Cu stimă, sergent major, Dudaș Dragos-Nicolae.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *