Eroii noștri sibieni: Daniela Mihăilă, căpitan medic în cadrul Spitalului Militar

Viața noastră începe să revină la normal, ne reluăm activitățile, ne revedem cu persoanele, cărora le-am dus dorul în cele două luni în care am fost nevoiți să stăm în casă, dar nu trebuie să uităm să ne protejăm și să nu le îngreunăm și mai tare viața cadrelor medicale, eroii din linia întâi ai acestei perioade. Astăzi, vrem să vă prezentăm povestea unei mămici, medic militar în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Este vorba despre Daniela Mihăilă, căpitan medic din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu. A ales cariera de medic militar la vârsta de 19 ani, dar povestea ei poate semăna într-un mod izbitor cu realitatea vieții și altor cadre medicale din linia întâi, aflate la datorie.

Încă de la momentul alegerii profesiei, Daniela Mihăilă a înţeles că ea vine la pachet cu multe satisfacţii, dar şi cu sacrificii. Este mămica a doi băieți. Mezinul, Dragoș a împlinit 2 ani în 4 mai, fiind la spital, a putut să îi vadă privirea și să îi asculte glasul doar prin intermediul aplicației WhatsApp. Acasă o aștepta atunci nerăbdător și David, voinicul familiei, care are 5 ani și îi place cel mai mult ca mama să-i citească povești din cărți cu imagini 3D, povești care i-au lipsit în ultima perioadă. Prin efortul și puterea exemplului ei, căpitan medic Daniela Mihăilă ne dă în fiecare zi speranța că vom reuși să depășim această perioadă de cumpănă, în viețile tuturor. Iar pentru asta putem doar să-i fim recunoscători!

La întrebarea ”De ce medicină militară?” tânăra răspunde senin: ”Simțeam că vreau să desfășor activități prin care să le ușurez oamenilor viața, să-i scap de durere. Munca mea ajută ca mulți să se întoarcă acasă cu o încredere regăsită faţă de redarea sănătății, dar sunt mândră că pot să îmi aduc și contribuția la starea de bine a celor care ne apără țara.”

 

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *