Eroii noștri sibieni: Alexandra Ionescu, studentă la Medicină Generală

Studenții Facultății de Medicină din Sibiu și-au oferit voluntar ajutorul pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Alexandra Ionescu este unul dintre viitorii medici care se află pe frontul acestei lupte. Tânăra în vârstă de doar 22 de ani este studentă la Medicină Generală, anul IV în cadrul ULBS  și își oferă ajutorul paramedicilor SMURD Sibiu.

Alexandra Ionescu este din Pitești, studiază medicina generală, iar începând cu anul 2017 s-a alăturat voluntarilor SMURD SIBIU. Din cauza pandemiei de COVID-19, studiul a fost suspendat, iar tânăra lucrează cot la cot cu personalul medical.
Cum „simte” viitorul medic Alexandra Ionescu pandemia de coronavirus și ce sfat are pentru sibieni:

O gardă la SMURD înseamnă 24 de ore de adrenalină, o continuă luptă cu tine, o nouă zi de învățat manevre și teorie pentru cariera noastră viitoare de medici și nu în ultimul rând o a doua famile. SMURD-ul mi-a schimbat viața, m-a făcut sa fiu mult mai responsabilă, mult mai atentă la nevoile pacienților și am realizat cât de importantă este munca în echipă.

Venirea acestei pandemii ne-a schimbat cursul normal al unei gărzi. Trebuie să ne echipăm corespunzător pentru fiecare caz în parte, să facem decontaminarea noastră, a ambulanței și  să avem o grijă suplimentară pentru toate manevrele pe care le efectuăm, care au devenit mai dificile din cauza echipamentului de protecție. Și comunicarea dintre noi este mai grea, dar păstrându-ne calmul reușim cu bine să trecem peste această problemă. Entuziasmul, implicarea și devotamentul nostru nu s-au schimbat, iar noi am rămas la fel de doritori în a face gărzi.

Sfatul meu pentru sibieni este să respecte in continuare toate măsurile impuse de autorități și să fie responsabili. Știu că este o perioadă dificlă, dar împreună vom reuși să trecem cu bine peste acestă încercare.

 

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *