EDITORIAL: Prefectul şi directorii

Sibiul are un nou prefect. După atâţia prefecţi schimbaţi în ultimii 30 de ani am ajuns să văd doar greşelile acestora. Numirile guvernamentale făcute cu gir politic nu îmi inspiră încredere. Astăzi însă am remarcat ceva ce nu am mai văzut de mulţi ani: un prefect care ştie Codul Administrativ şi, mai important, se arată real implicat în activităţile instituţiilor deconcentrate pe care le monitorizează ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Nu ştiu dacă nici măcar cei ce au propus-o pe Maria Minea s-au aşteptat ca aceasta chiar să citească şi să vină cu idei la rapoartele directorilor din judeţ, adesea prezentate la şedinţe de Colegiu Prefectural doar să fie activitate. De data asta prefectul se vedea clar că citise în prealabil şi a comentat pe seama lor, adesea cu critici şi sugestii de îmbunătăţire.
Mai mult a anunţat inspecţii în teritoriu pentru a vedea dacă rapoartele sunt reale, lucru nu pe placul multor directori obişnuiţi să nu fie controlaţi de prefectură.
Primele reacţii şi decizii ale prefectului Minea par de bun augur şi ar însemna o revigorare a deconcentratelor cuprinse în ultima perioadă de o apatie administrativă.
Maria Minea a mai adus prin discursul său ceva nou în prefectură: empatia. Dorinţa de a ajuta oamenii, motivată de ea prin munca pe care a făcut-o ani la rând ca asistentă medicală şi apoi în asistenţă socială. Dorinţa aceea sinceră, uneori chiar ingenuă de a face bine în jur pentru cetăţeanul de rând. Cuvântul „sensibilă” folosit adesea de ea în cele câteva discursuri publice de când a fost numită şi reacţiile evident sincere de bucurie la vederea nepoatei sau a familiei şi prietenilor la investitură caracterizează un om onest. Întrebarea care rămâne: în hăţişul luptelor interne şi nu numai de partid, va reuşi Minea să dirijeze instituţiile în coordonare spre binele real al cetăţeanului sau va fi înfrântă de maşina anostă a birocraţiei cu orice preţ?

Social Media:

You may also like...

1 Comment

  1. O cunosc personal pe d-na Minea ….este un om onest si un profesionist desăvârșit…..a pus suflet peste tot pe unde a trecut și asta se vede….sediu nou pentru Direcția de Asistență Socială la Mediaș…..cresa noua…..reabilitare UAMS MEDIAS……relatie activă și consecvență cu comunitatea. Am fost neplăcut surprins sa citesc un alt articol tendențios si evident comandat, scris intr-o maniera total subiectivă, jignitoare care nu are nici o treaba cu profesia de jurnalist. Cat poti fi de neprofesionist încât să lovești în rudele omului ……probabil ca acea tipologie de jurnalist agreează acea categorie de oameni care după ce dau de putina sampanie uita cu cine au băut apa. Ma astept , si sunt convins ca asa va fi, ca doamna prefect sa fie un reprezentant al guvernului în teritoriu activ si sa maximizeze principiul interesului si respectării dreptului cetățeanului.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *