EDITORIAL: Iohannis, Fodor, Bokor…

Din 2000 avem primari saşi la Sibiu. Mulţi argumentează că prin tradiţia locală meşteşugărească, saşii la Sibiu erau oameni harnici,buni meseriaşi, corecţi şi scurţi la vorbă. Pentru cei care au studiat istoria locală ştiu că saşii erau elitişti, dar asta este istorie acum. Dar aşa cum nu poţi generaliza despre nicio etnie, nu o poţi face pozitiv nici despre saşi.

Ani de zile am criticat activitatea la Primărie a lui Iohannis. Derapajele lui sau ale consilierilor FDGR le-am sancţionat. Însă tot eu, adesea am apreciat impactul pozitiv pe care l-a avut la dezvoltarea Sibiului. Prin comparaţie cu foştii primari care erau mai mult la chermeze decât la muncă, Iohannis era ceva bun. Dar era Iohannis la Primăria Sibiu s-a încheiat în 2014 când a ajuns preşedinte.

Sincer m-am aşteptat ca Astrid Fodor să continue munca sa. Ştiam că pe vremea cât ea a fost viceprimar, cel puţin în ultimii doi ani de mandat Iohannis la primărie, Fodor conducea alături de Virgil Popa toate serviciile instituţiei. Suprinzător însă am remarcat după 2016 o cădere liberă a managementului administraţiei. Cumva Fodor primar, nu mai era Fodor viceprimar dinainte. S-a lăsat prinsă în mrejele luptelor de culise din Primăria Sibiu şi a pierdut controlul instituţiei şi a marilor proiecte.

Sarcina cea mai grea a căzut pe umerii Corinei Bokor, ajunsă viceprimar FDGR. Acum Bokor este primar intern. Gurile rele spun că din 2016 ea a dus greul în Primăria Sibiu coordonând cele mai importante servicii. Se pare că FDGR nu a crezut în potenţialul tânărului liberal Răzvan Pop, ajuns viceprimar, şi l-au tras pe linie moartă. Apoi l-au schimbat. Dar anii 2016-2019 nu au adus o creştere susţinută a Sibiului ca în trecut. Am avut chiar mari întârzieri la toate proiectele de infrastructură şi nu numai.

Din toată paradigma aceasta rezultă că nu toţi saşii sunt buni meseriaşi. Doar unii.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *