EDITORIAL: Infiltratul

În judeţul Sibiu există un preşedinte de partid… infiltrat. Altă explicaţie nu găsesc pentru toate acţiunile sale în detrimentul partidului care l-a promovat în actuala funcţie publică la Bucureşti. Am documentat atent cazul său câteva luni de zile şi aceasta este singura concluzie logică. Să luăm pe rând informaţiile pentru a vedea cum am ajuns la această concluzie.

Pe vremea guvernării Cioloş, când epurările contra PSD erau la sânge în toate structurile guvernamentale, un tânăr funcţionar sibian era propulsat brusc mare şef la Bucureşti, deşi provenea din partidul epurat de la putere. Poate că Cioloş a apreciat talentul tânărului sibian sau poate că numirea a venit pe linia celuilalt partid, PNL. Nu putem demonstra asta deşi o adeziune stă bine mersi într-un sertar în judeţul Alba.

Trecem peste acest moment. Guvernarea se schimbă, partidul său revine la putere şi omul nostru se trezeşte brusc suţinut la o funcţie mai înaltă la Bucureşti. Cu toate problemele de acasă, despărţirea de soţie, îşi ia funcţia în primire. Acum e şef de organizaţie şi şef mare la Bucureşti. În ambele funcţii a fost numit, pentru că nu a reuşit niciodată să treacă pragul unor alegeri, nici măcar interne de partid. Şi lună de lună organizaţia sa de partid scade. Pierde membri, primari, directori, consilieri… Pierde resurse umane, manteriale, financiare. Nimeni nu spune nimic. Şi vin alegerile europarlamentare.

Din pensiunea unde a găsit un pat pe care să doarmă, în lipsa unei locuinţe stabile, ca un turist permanent, liderul nostru de partid priveşte dezastrul votului. Dacă stă să numere voturile realizează că nici măcat toţi membrii de partid din judeţ nu au votat partidul care îl conduce. Dar găseşte rapid scuze şi pleacă la Bucureşti să arunce vina pe alţii.

Acum vine momentul cănd va pierde toate funcţiile. Bucureştiul îi va lua funcţia de mare şef, iar organizaţia de partid îi va arăta ce înseamnă un vot. Asta dacă va organiza alegeri, pentru că a reuşit cu măestrie să le amâne la infinit. Doar e mai uşor să fii numit, decât să fii ales.

O construcţie politică trebuie începută de la fundaţie. Dacă te opreşti acolo rişti să ai o epavă politică. Clădirea unei cariere se face prin dialog cu oamenii şi prin multă muncă. Dacă o faci pe baza a două – trei relaţii rişti la un moment dat, ca în acest moment, să ţi se năruie totul. Politica nu se face la aeroport, ca o poartă de securitate prin care treci odată şi gata, ci se construieşte încet şi cu multă trudă. Respectul se câştigă, dacă îl oferi începând de la familie, prieteni şi colegi până la votantul de rând.

Apreciez tinereţea şi puterea de muncă, dar cred că unii politicieni, ca acesta, trebuie să îşi vadă lungul nasului. Pentru că puterea e trecătoare şi când mergi pe stradă trebuie să laşi loc de bună ziua. Dispreţul arătat când eşti la putere se va întoarce asupra ta. Dar nu m-aş mira ca odată căzut din turnul său de fildeş să îl regăsim pe acest şef la celălalt partid. A mai fost un caz la Sibiu. Aşa se face la noi politică: în ambele bărci sau prin infiltrare. Dacă vedem lucrurile aşa poate înţelegem mai bine acţiunile unora…

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *