EDITORIAL: Cine în PSD Sibiu este rasist?

Departe de mine vreodată gândul că într-un partid social-democrat voi găsi tente rasiste. Dar azi în spaţiul public nişte membri PSD Sibiu s-au exprimat cu subiect şi predicat pe tema demiterii subprefectului Horaţiu Marin de ieri, invocând faptul că acesta a participat la un Festival Gastronomic al Rromilor. Pentru orice om cunoscător al politicii de pe Cibin este evident că acest argument este un pretext. Dar unul rasist. Oare subprefectul nu are atribuţii şi pe partea minorităţilor? Mai ales când la Prefectură este un departament cu un om special angajat pentru această minoritate a rromilor?
Motivele reale ale demiterii lui Marin sunt aceleaşi ca şi în cazul prefectului Adela Munteanu: luptele interne din PSD Sibiu. Încă odată, după era Cindrea când tinerii erau goniţi din partid dacă nu respectau stilul şefului, regăsim aceleaşi rupturi interne. Culmea, revin, la un partid social-democrat care ar trebui prin doctrina însuşită să fie alături de toţi oamenii, indiferent de rasă, etnie etc.
În 2019 să aud argumentul că subprefectul a fost demis că a participat la un festival al rromilor şi s-a pozat cu ei… este incredibil şi non-european! Mai ales că acel festival e pe agenda culturală a oraşului şi co-finanţat de instituţii publice.
Mă irită şi mai mult să văd un Garcea cum emite enormităţi în spaţiul public despre pozele subprefectului că este alături de interlopi. Garcea va şti el mai bine pe interlopi de la propriile sale chefuri cu aceştia. Asta e treaba lui. Să nu uităm că profesia lui Horaţiu Marin nu este de subprefect. Asta e o funcţie publică temporară. El este avocat şi sigur a apărat şi va apăra diferiţi oameni care au încălcat legea. Asta e meseria şi asta e justiţia. Altfel ce ne-am face? Vine mâine vreun procuror obosit a la Caracal şi te face vinovat din condei. Cred că am depăşit era comunismului şi astăzi rolul avocatului în actul de justiţie este foarte important.
Revenind la declaraţiile rasiste ale unor PSD-işti locali acestea sunt şocante şi mai mult din prisma faptului că acest partid a semnat ani la rând alianţe politice la Sibiu cu asociaţii şi partide ale rromilor. Oare ce crede Dorin Cioabă sau vreun alt reprezentant al rromilor de această opinie din interiorul PSD? Când vor mai merge greii rămaşi în PSD Sibiu să ceară ajutor rromilor la alegerile locale prin tot felul de sate oare cum vor răspunde aceştia? S-ar putea ca rromii să nu mai vrea să se asocieze în imaginea lor cu PSD. Nu de alta, dar nu te pozezi cu interlopii, fie ei şi ai politicii!

Social Media:

You may also like...

1 Comment

  1. Chiar sunt niste infractori cei cu care a facu poze Horatiu (a lui Stanica cum li se spune in comunitatea lor)

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *