Ediția cu Numărul 45 a Festivalului „Cântecele Munților”, dedicată eroilor din linia întâi

Când există voință, curaj, încredere în forțele proprii și poate, un gram de „nebunie”, dar se respectă cu strictețe toate măsurile impuse de autorități nu are cum să nu se desfășoare în cele mai bune condiții unul dintre cele mai apreciate evenimente de muzică populară din Sibiu. Aseară, a debutat ediția cu numărul 45 a Festivalului „Cântecele Munților”, ediție pe care Silvia Macrea, directorul evenimentului a dedicat-o eroilor din linia întâi.

Silvia Macrea despre ediția 45 a Festivalului "Cântecele Munților"

Gepostet von Ziarul Star Sibian am Freitag, 31. Juli 2020

„Aplauzele pe care le primim demonstrează faptul că acest spectacol a ajuns la sufletele dumneavoastră și vă mulțumim.”, au fost mulțumirile Silviei Macrea pentru spectatorii prezenți în Piața Mare, oameni dorni de a participa la „Cântecele Munților”.

Președintele României, E.S. Dl. Klaus Johannis a acordat Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul -Junii Sibiului distincția Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de ,,Cavaler, pentru – „Arta spectacolului” , iar doamnei Silvia Macrea i-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, pentru „Promovarea culturii” .

„Este o distincție care ne încununează munca de peste 76 de ani a generații și generații de artiști care au format Ansamblul Junii Sibiului și cărora noi, generația de astăzi, le mulțumim din suflet și le dedicăm această distincție. Mă simt și mai onorată pentru că am fost decorată de președintele României pe care nu știu dacă o merit. Dar cred o merit doar pentru faptul că tot ceea ce fac, este în amintirea tatălui meu, care și-a dorit foarte mult ca această poveste a Junilor Sibiului să continue și cred că am reușit. Vreau din tot sufletul să dedic această distincție și românilor care iubesc jocul popular românesc.”, a spus cu lacrimi în ochi, Silvia Macrea.

Distincțiile au fost înmânate de către vicepremierul României Raluca Turcan, în prima seară de spectacol din Piața Mare a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecele Munților”.

”Vă aplaudăm cu mândrie pentru activitatea artistică extraordinară. Sunteți un model demn de urmat în viața culturală a României și un exemplu pentru noi toți, iar doamnei Silvia Macrea îi mulțumesc pentru că a dus mai departe visul maestrului Ioan Macrea și a dat o nouă șansă folclorului, tradiției și culturii noastre, făcându-le cunoscute în întreaga lume”, a declarat Daniela Cimpean – Președinta Consiliului Judetean Sibiu.

 

Programul spectacolelor din Piaţa Mare

Sâmbătă, 1 August

Ora 19 Spectacol folcloric susținut de Asociația pentru cultură balineză „Jepun Bali”; proiecție film „Cântecele Munților – 45 de ediții”; spectacol folcloric susținut de
Ansamblul de Jocuri „Kazacioc”, Călin Brăteanu și Taraful „Obcina”, ansamblul Folcloric „Plaiurile Pojorâtei”
Spectacol extraordinar cu: Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” şi soliştii Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Ancuța Corlățan, Nicu Mâță, Geanina Gavrilă, Paul Ananie, Daniel Pop, Ovidiu Homorodean, Sebastian Stan, Tudor Furdui Iancu, Adrian Neamțu, Răzvan Neamțu, Camelia Cosma Stoiță, Traian Stoiță, Ioana Brad, Ilie Medrea, Giulia Medrea, Mariana Anghel, Adriana Anghel, Mihai Teacă, Alexandra Chira, Izabela Tomița, Gabriel Popescu, Olguța Berbec, Remus Novac, Stana Stepanescu, Bojidar Ciobotin, Aurora și Săndel Mihai, Cristian Pomohaci, Ștefan Cigu, Matilda Pascal Cojocărița
Coregrafia: Theodor Vasilescu, Silvia Macrea. Conducerea muzicală: Gabriel Popescu

Duminică, 2 august

Ora 19: proiecție film „Cântecele Munților – 45 de ediții”
Ora 19:15: spectacol folcloric susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” şi Costel Atanasov – folclor turcesc, Ansamblul Profesionist „Banatul”, Liliana Laichici și Boban Constantinovici – folclor sârbesc, ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”- Secția Maghiară – folclor maghiar, folclor internațional cu Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”.
Recital extraordinar Cornelia  Rednic și Formația „Pindu”– folclor aromânesc
Spectacolele din Piața Mare sunt prezentate de Iuliana Tudor.

Foto: Marius Iuliu Neamțu

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *