Dorul unei eleve din Sibiu de colegi și învățătoare exprimat printr-un desen

De mai bine de două luni elevii se „întâlnesc” online cu profesorii și colegii, perioadă în care se văd și comunică prin intermediul unui ecran. În aceste zile, s-a instalat dorul de a comunica față în față, dorul de șușotelile din timpul orelor, dorul de copiatul temelor în timpul pauzei, dorul de tachinări, dorul de a ieși la tablă, de a fi ascultat sau de a primi teste neanunțate…dorul de colegi și de profesori. Ilaria, elevă în clasa I a Şcolii Gimnaziale „I.L.Caragiale” din Sibiu și-a exprimat acest dor printr-un desen realizat pe peretele camerei ei în care apar toți colegii, alături de învățătoarea lor, Maria Denov.

Desenul micuței eleve a devenit viral după ce învățătoarea Maria Denov l-a postat pe contul ei de Facebook.

Miercuri seara primesc un mesaj vocal „Doamna, pentru mâine am o surpriză!”
Super, îi transmit, „Îmi plac mult surprizele”. Copiii sunt plini de surprize și, de obicei, mă prind dinainte. Venind din partea unei fetițe liniștite, căreia nu-i prea place să iasă din zona ei de confort, timide chiar, nu știam la ce să mă aștept!
Recunosc că am încercat să ghicesc: aduce prăjituri la școală (n-are cum, ne vedem online), a compus o poezie (mi-ar fi trimis-o)…mai aveam puțin și o sunam pe mămica ei să o întreb care-i surpriza😂!
Joi, la ora obișnuită de zoom, la rubrica noutăți, o văd pe Ilaria mea că ridică mâna! Deja numisem câțiva copii să își spună veștile, așa că a așteptat puțin până i-am dat cuvântul.
În sfârșit, ..Ila.”Am o surpriză pentru voi!” și fără alte cuvinte își îndreaptă camera spre peretele de deasupra patului ei, unde tronam cu toții, 29 de elevi ai clasei + prietena ei cea mai bună, Anastasia (care e ca și parte din clasa noastră), eu, și mascota Știe Tot, colorați, veseli (eu dau tonul, fiind văzută de autor cu limba scoasă 😂)și atât de expresivi! Aproape s-au terminat cele 40 de minute gratuite de zoom în încercarea noastră de a ne identifica unii pe ceilalți pe peretele Ilariei! Am fost copleșită de emoții, de-a dreptul surprinsă, dar și mândră de ea. Mi-am dat seama cât suferă ei, micuții, de această distanțare, cât de mult le lipsesc colegii și cât de puternici sunt! ILARIA și-a exprimat sentimentele în felul ei preferat, pictându-le.
De la Ilaria nu am avut nevoie de foarte multe cuvinte pentru a mă surprinde!

„A devenit foarte smiorcăita și cred că nu e zi să nu ne spună că îi e dor de colegi, de David, de Nati, de Ale ..de Anasta nu mai zic. Și ieri a zis că vrea să își deseneze peretele cu ei și cu peștii și cu motanul de la bunici…”(mămică de Ilaria).

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *