Director medical Spitalul Judeţean Sibiu: Pacienţii nu au niciun motiv de nemulţumire

Dr Florin Grosu, directorul medical al Spitalului Judeţean Sibiu, a dat asigurări azi, la Consiliul Judeţean Sibiu, că “Pacienţii nu au niciun motiv de nemulţumire” referitor la faptul că blocul operator de la secţiile de chirurgie este aglomerat. STAR SIBIAN a primit sesizări de la pacienţi care spun că în ultimele luni au fost puşi în aşteptare de doctorii chirurgi pe motiv că nu au acces la sălile de operaţie, acestea fiind prea aglomerate.

Situaţia s-a creat deoarece clădirea fostei maternităţi unde se afla şi secţia de chirurgie plastică a intrat într-un amplu program de renovare. Problema e că la momentul conceperii proiectului de renovare s-a luat în calcul mutarea secţiei de chirurgie plastică într-o clădirea nouă construită în perimetrul Spitalului Judeţean la colţul străzilor Izvorului şi Bâlea. Dar cum proiectul acelei noi clădiri a căzut la finanţare, secţie de chirurgie plastică a ajuns o Cenuşăreasa a spitalului. După renovarea fostei maternităţi, chirurgia plastică nu se va mai întoarce în acea clădire.

Momentan secţia de chirurgie plastică funcţionează la jumătate de capacitate în cadrul secţiei de oftalmologie, iar operaţiile se fac în blocul operator al secţiilor de chirurgie. Dr Grosu a dat asigurări că blocul operator este suficient pentru toate secţiile care operează acolo, conform numărului de paturi şi standardelor. Realitatea din teren este alta: pacienţi şi medici nemulţumiţi că nu pot fi operaţi la timp. Problema unui spaţiu dedicat clar secţiei de chirurgie plastică este foarte gravă, deoarece această secţie se ocupă şi de cazurile de arşi.

Directorul medical al Spitalului, deşi dă asigurări că nu sunt probleme, tot el a sugerat o posibilă soluţie: operaţiile să se facă şi după masa, nu doar de la 7 la 14 ca acum, ci ca “în Occident” cum s-a exprimat acesta. Problema este că medicii anestezişti pleacă după ora 14, aşa că operaţii după această oră nu se pot face.

Managerul spitalului, Cornel Benchea, a dat asigurări că nu există criză de personal la Spital. Tot el a arătat că a organizat două licitaţii pentru construirea unui corp modular de clădire în interiorul Spitalului care ar rezolva problema operaţiilor. Dar nicio firnă nu se înscrie la licitaţie. El speră să rezolve această problemă la a treia licitaţie.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *