Din 1 iulie se interzic pungile din plastic în piețele agro-alimentare din Sibiu

Începând cu data de 1 iulie producătorii care vând marfă în piețele agro-alimentare din Sibiu trebuie să folosească pungile de transport biodegradabile, pungile din plastic fiind interzise. Din 1 ianuarie 2021 folosirea pungilor de plastic va fi interzisă la Sibiu, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Primăria Sibiu.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, se interzice distribuirea și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire cu mâner, la nivelul piețelor aparținând domeniului public al Sibiului”, se menționează în proiectul inițiat la cererea conducerii SC Piețe Sibiu.

Proiectul a invocă legea 87/2018 prin care s-a introdus interdicția de a mai comercializa pungile de transport din plastic. Acesta prevede o perioadă de tranziție de 6 luni, timp în care comercianților li se oferă posibilitatea să utilizeze stocurile vechi și să se adapteze la noul sistem.

Inițiatorul propune ca perioada 1 iulie 2020- 31 decembrie 2020 să fie una de trecere spre aplicarea noilor reguli, astfel încât în acest timp să fie ”permisă distribuirea pungilor de transport clasice, concomitemt cu distruirea pungilor biodegradabile”.

Proiectul interzicerii distribuirii de pungi de transport din plastic cu mâner, la nivelul piețelor aparținând domeniului public al Municipiului Sibiu, a fost publicat pe site-ul Primăriei Sibiu, spre consultare, înainte să fie supus aprobării Consiliului Local.

Foto: Facebook Piete Sibiu

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *