De Ziua Pompierilor defilare cu torţe

Reprezentanţii ISU Sibiu au pregătit şi în acest an un program divers pentru a marca Ziua Pompierilor. Peste 400 de cadre alături de tehnica din dotare vor fi prezenţi în 13 septembrie de la ora 11 în Piaţa Mare din Sibiu. Ceremonialul va include ridicări în grad, decernarea de medalii şi premii. De asemenea se va prezenta tehnica din dotare.

În avanpremiera festivităţilor de vineri ISU a organizat un campionat de minifotbal, unul de tenis de masă şi un concurs de fotografie.

Tot vineri, dar seara de la ora 20, în Piaţa Mare şi pe pietonala Bălcescu 40 de pompieri vor aprinde torţele şi vor defila.

„În perioada 13 – 15 septembrie are loc Ziua Porților Deschise la toate subunitățile, inclusiv la Detașamentul de Pompieri Sibiu și la Mediaș. La subunitatea de la Mediaș vom avea evenimentul „Pompier pentru o zi”, o activitate organizată de colegii de acolo. Sunt bineveniți copiii, elevii, preșcolarii să încerce să intre în pielea unui pompier timp de o zi. Aceștia vor îmbrăca toate ținutele, căștile, vor vedea exact ce face un pompier, vor suna autospeciala și vor intra în joc ca salvatori. La Sibiu suntem bucuroși să-i primim pe toți cei care își doresc să ne viziteze și să ne cunoască. Ziua porților deschise va fi în intervalul 10.00 – 15:00”, a declarat Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *