De Summit sibienii nu au voie în centru, nici pe jos

Deşi înainte de Paşte doamna primar Astrid Fodor transmitea sibienilor că pot veni liniştiţi în centru să vadă somităţile la Summit. Realitatea SPP şi SRI e alta. Vor fi corturi de acces pietonal cu control corporal la fiecare intrare înspre Piaţa Mare. Şi ca dovadă că accesul va fi dificil este şi comunicatul de azi al Primăriei Sibiu referitor la concertele de la ora 20 şi 21 din Piaţa Mare, unde la final se precizează “Accesul publicului în Piața Mare va fi permis începând cu ora 19.” Mai mult astăzi serviciile ce se ocupă de securitatea Summit-ului au emis şi propriul lor comunicat referitor la restricţionarea accesului pietonal în centru, mai puţin a locatarilor din zonă. Redăm mai jos comunicatul structurilor de securitate:

Măsuri privind accesul pietonal în centrul istoric în perioada 8- 9 mai 2019

Pentru buna desfășurare a Summit-ului informal al șefilor de Stat și Guvern din Uniunea Europeană care va avea loc în Sibiu este necesară instituirea unor măsuri de securitate prin restricționarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului. Măsurile adoptate, normale și necesare, sunt gândite astfel încât viața comunității să decurgă firesc, în condițiile unui astfel de eveniment.

În data și intervalul orar menționate accesul pietonal pe următoarele străzi și în următoarele piețe va fi posibil doar pentru riverani:
Cetății, între intersecția str. Cetății – Nicolae Bălcescu și ieșirea din parcarea “Cazarma 90”, A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazăr, între str. Timotei Popovici și Ghe. Magheru;
Piața Mare nr. 6, 2, 1 și str. Samuel von Brukenthal nr. 1-4;
Piața Mică, Piața Huet (în cazul acestor două piețe, accesul pietonal va fi restricționat începând din data de 8 mai, ora 6 până în data de 9 mai, ora 20).

Cei domiciliați în aceste zone vor avea acces la proprietăți în baza documentelor de identitate însoțite de ecusonul nominal de acces.

Angajații societăților comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde își desfășoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.

Turiștii cazați în unitățile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate.

Sibienii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N.Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Andrei Șaguna și N.Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *