De ce mor peştii în Olt?

În ultimele două zile mai mulţi pescari au sesizat că pe Olt plutesc mulţi peşti. Unii chiar şi de 1,5-2 metri din specia somn.
„Nepasare aduce la distrugerea faunei piscicole ! Sute de pesti morti la barajul de la Scoreiu !! Printe care se enumara si exemplare capitale de somn ! Oare cine va raspunde pentru fapta?” a scris Sim Ovidiu ieri pe grupul online Pescar Sibian.

Autorităţile au fost mobilizate de ieri de subprefectul Horaţiu Marin pentru a lua probe. „Au fost luate probe de specialişti şi cauza morţii peştilor este slaba concentraţie de oxigen a apei. Mi s-a explicat de specialiştii noştri de la Apele Române că această concentraţie scăzută este determinată de cauze naturale, diferenţe mari de temperatură”, a explicat pentru STAR SIBIAN, Horaţiu Marin.

Romeo Stoicescu de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu a făcut un apel către autorităţi să avertizeze populaţia să nu consume aceşti peşti morţi. Se pare că locuitorii din zona Oltului din judeţul nostru nu ţin cont de aceste recomandări. Facebook-ul este plin de poze cu peşti morţi scoşi din râu şi comentarii despre cum vor fi gătiţi. ”Instituțiile statului nu tratează cu suficientă atenție subiectul. Ce se întâmplă este un adevărat dezastru ecologic și poate deveni un dezastru pentru populație. Asociațiile nu au autoritate, iar autoritățile sunt dezinteresate”, spune Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Inspectoratul Județean de Jandarmi a trimis încă de ieri un echipaj în zona Cârţa şi localităţile din jur pentru a explica oamenilor riscurile la care se expun consumând peşte mort.

Foto: Sim Ovidiu, Facebook

Foto: Ramona Ursu – Facebook

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *