Crucea Roșie Sibiu înființează un program social menit să le ofere sprijin copiilor

De la începutul lunii noiembrie, la Crucea Roșie Sibiu funcționează un nou program social: afterschool social pentru copii provenind din familii vulnerabile, program care se numește Centrul EGAL.

Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilitați si Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală.

Crucea Roșie Română a pus bazele a patru centre de zi – numite centre E.G.A.L. in cele mai sărace zone din țară: Babadag, Botoșani, Craiova și Lupeni.

Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Romana încearcă sa le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le că viața poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață.

La Sibiu am început cu un grup de 4 copii din clasa 0 si clasa I din cadrul Școlii Gimnaziale nr 2 din Sibiu. Doamna Directoare Simona Greavu și doamnele profesoare au identificate câțiva copii provenind din familii vulnerabile și le mulțumim pe această cale pentru implicare și disponibilitate.

Copii vin la sediul nostru în fiecare marți și vineri, după finalizarea orelor și înainte de a începe pregătirea temelor, le oferim prânzul dar și prăjituri asigurate de prietenii noștri de la cofetăria Culinarte.

La acest proiect ne ajută voluntarii noștri care sunt studenți dar și personalul administrativ de la birou care s-a atașat deja foarte mult de cei mici. Se lucrează ”unu la unu”, adică un reprezentant al Crucii Roșii Sibiu se ocupă de un singur copilaș pentru eficiența acestui program.

Pe lângă pregătirea temelor și masa, încercăm să-i ajutăm pe cei mici cu rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte dar și cu alimente neperisabile.

Momentan centrul nostru petrecute u copii este finanțat de Filiala Passau a Societății Naționale de Cruce Roșie din Germania.-a transmis Raluca Morar,Director, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *