Corina Bokor, noul primar al Sibiului

Într-o şedinţă fulger, astăzi Consiliul Local Sibiu a votat ca viceprimarul Corina Bokor (FDGR) să preia funcţia de primar al Sibiului. Doamna primar Astrid Fodor a fost suspendată din funcţie acum 2 zile de prefectul Adela Muntean. Decizia prefecturii a venit în baza hotărârii definitive a instanţei de judecată care a admis raportul ANI prin care s-a constatat starea de incompabilitate a doamnei Fodor în perioada 2012-2014, pe vremea când era viceprimar. Fodor a anunţat că va cere în instanţă suspendarea ordinului Prefecturii şi de asemenea a atacat deja şi decizia instanţei privind raportul ANI.

Corina Bokor a devenit primar la propunerea FDGR. A fost votată de 15 din cei 20 de consilieri prezenţi. 3 au lipsit. 5 voturi au fost nule, probabil ale consilierilor PSD prezenţi în sală. Aceştia au şi făcut o declaraţie politică înainte votului prin consilierul local Tiberiu Mitrea: „Până acum, managementul municipiului Sibiu s-a dovedit a fi unul deficitar prin neaducerea la îndeplinire a unor proiecte vitale pentru comuntiate și pentru dezvoltarea orașului. Conducerea acestei instituții a rămas datoare sibienilor cu realizarea unor proeicte, precum identificarea soluțiilor inteligente – să facem în sfârșit primii pași spre un adevărat smart city, pentru fluidizarea traficului; construirea de parcări sub și supra etajate care să degajeze arterele sufocate parcate pe ambele sensuri, rezolvarea problemelor care cauzează întârzieri majore la finalizarea construirii stadionului municipal, extinderea și îmbunătățirea rețelei de transport public în comun”.

Votul secret al noului primar a fost însă o formalitate, consilierii FDGR şi PNL alegând unica propunere existentă.
Corin Bokor este consilier local din 2012, iar din decembrie 2014 a devenit viceprimar, fiind realeasă în iulie 2016. Bokor este născută în 9 august 1967 şi este de proefesie inginer. Ea a lucrat înainte la FDGR ca referent de specialitate, răspunzând de buna derulare a activităților FDGR subvenționate de la bugetul de stat – programul de acțiuni cultural-artistice, editare de cărți și investiții.

Conform ultimei declaraţii de avere depusă în iunie 2019 Bokor nu are în proprietate terenuri, clădiri, maşini, nici conturi bancare. Are doar un credit bancar de 90.000 lei contractat în 2018 pentru cinci ani.

La finalul şedinţei de astăzi Corina Bokor a mulţumit consilierilor locali pentru încredere: „Principala mea misiune va fi ca împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Sibiu să ducem mai departe proiectele care se află în curs sau sunt planificate, să asigurăm continuitatea activității curente a instituții până la clarificarea juridică a acestei situații pentru ca în momentul în care doamna primar va putea reveni în funcția în care a fost aleasă de către cetățenii sibieni”.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *