Constantin Chiriac, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România

Actorul Constantin Chiriac, director general al naționalului sibian și președinte al celui mai important festival de artele spectacolului din Europa – Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a devenit membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România.
,,Am avut bucuria și onoarea să întâlnesc conducerea Academiei Oamenilor de Știință din România în mai multe rânduri și am reușit să le dăruiesc câteva one-man show-uri pe marea poezie română. Am primit această invitație foarte onorantă, de a fi membru de onoare al AOSR, propunere care a fost validată de adunarea generală a academiei. Sunt bucuros că au dorit să îmi ofere această demnitate. Este o recunoaștere care consfințește eforturile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, în cadrul Școlii de Teatru și Management Cultural din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și platformei exemplare de doctorate, construită împreună cu alte 19 universități din lume. Împreună, dau dimensiunea cercetării, a ceea ce înseamnă activitatea științifică pe care o am ca și profesor universitar, doctor habilitat, conducător de doctorate, Președinte al Comisiei CNATDCU pentru Artele Spectacolului. Mă bucur că o instituție românească de prestigiu a dorit să facă această recunoaștere, pe care sper să o onorez prin tot ceea ce fac.” Constantin Chiriac, director general – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, președinte – Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Constantin Chiriac a jucat în peste 40 de spectacole de teatru, colaborând cu regizori importai cum ar fi Iulian Vișa, Andriy Zholdak, Mihai niiu, Silviu Purcărete și Kushida Kazuyoshi și a suinut one-man show-uri și recitaluri de poezie în peste 50 de țări. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se nu Moromeții (regia Stere Gulea), Croaziera (regia Mircea Daneliuc) și Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete).
Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *