Concurs de gătit gulyás la Muzeul Astra. Încă se fac înscrieri

Duminică, 30 iunie 2019, este ultima zi în care toți cei care doresc se pot înscrie la concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA. Competiția culinară face parte din programul evenimentului Zilele HUNGARIKUM 2019, ediția a X-a, care va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019. Organizator este Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA.

Deschiderea festivalului este programată la Sala Thalia în data de 4 iulie și va aduce pe scenă Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de coregrafie și interpretare a dansului popular maghiar.
Vineri, 5 iulie vor fi vernisaje de expoziții atât indoor cât și outdoor, iar la Pavilionul Multicultural al Muzeului Astra va fi prezentă lucrarea Cărticica meseriei de bucătar. Cartea de bucate tipărită la Cluj în 1695.
Sâmbătă , 6 iulie se desfășoară concursul de gătit cu trei categorii: gulyás tradițional, gulyás reinterpretat și orice preparat maghiar gătit la ceaun.
Duminică, 7 iulie, zece chefi maghiari vor pregăti 10 rețete originale ungurești cu ocazia celor 10 ani de Hungarikum la Sibiu. Gulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt – tocăniță de vițel, birkapörkölt – tocăniță de berbecuț, lecsó și alte preparate vor putea fi degustate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Ca și la edițiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor găti și se vor prezenta în cadrul târgului gastro-turistic maghiar.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *