Concerte cu intrare liberă în biserica fortificată din Hosman

Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu va organiza concerte de muzică veche de cameră în Biserici Evanghelice din județul Sibiu, sub denumirea „Muzica în Bisericile Fortificate”. Unul  dintre concerte va fi organizat în Hosman, în data de 3 august, de la ora 18:00, fiind urmat de un recital în cadrul slujbei de duminică, 4 august, ora 11:00.

În acest week-end se celebreaza 700 de ani de atestare documentară a Hosmanului şi se va sărbători şi restaurarea orgii din Biserica Fortificată, aceasta răsunând după o lungă perioadă de linişte.

Orga va fi acompaniată de o orchestră mică împreună cu mezzosoprana Elisa Gunesch, care va încânta sufletele audienţei cu piese a doi compozitori care îşi au rădăcinile în Hosman şi anume: Johann Sartorius tatăl şi Johann Sartorius fiul. Totodată, se vor prezenta şi alte compoziţii din Transilvania și din satele Europene.

Intrarea este liberă, dar se poate face și o donație benevolă pentru restaurarea orgilor.

Evenimentul se înscrie în cadrul proiectului „Muzica în Bisericile Fortificate” şi este cofinantat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Filarmonica de Stat Sibiu.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *