Compotul şi dulceaţa bunicii, ingredientele unei afaceri noi din Sibiu

“Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Centru” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiunea Centru, implementat si comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”.

La 47 de ani, dupa ce o viaţă întreagă s-a ocupat de creşterea celor trei copii, Daniela Maria a decis că este cazul să investeasca timp şi energie în ceva care se va transforma într-o sursă de venit. A trăit înconjurată de reteţele bunicii şi a prins secretele dulceţurilor şi al compoturilor. Astfel, cursurile „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru” au reprezentat pentru ea o reala oportunitate. „Când am început cursurile, totul a fost nou pentru mine. Am auzit despre utilajele care se folosesc in fabrici, unde se fac conserve, si mi-a placut. Pe langa asta, am aflat despre o gramada de retete de compoturi pe care nu le mai facusem si pe care acum vreau sa le incerc. Cine stie, daca incep sa ma fac cunoscuta printre apropiati si vecini, incet-incet poate reusesc sa pun pe picioare o mica afacere sau poate imi gasesc de lucru”, a spus Daniela. Cu ajutorul tehnicilor invatate la cursul de calificare in productia conservelor din fructe si legume, si al retetelor mostenite din familie, Daniela va inceape sa pregateasca produse pentru consum public, sprijinita de Asociatia React.

Pana in prezent, prin „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru”, peste 350 femei s-au aratat interesate de cursurile gratuite de lucrator in domeniul conservelor din legume si fructe si de antreprenoriat. Cursurile se adreseaza unui numar total de 392 de femei care locuiesc in mediul rural ȋn regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Mures, Covasna, Harghita, Sibiu). Persoana de contact pentru inscrierea la cursurile „Anotimpuri la borcan – regiunea Centru” este Viorica Toader (mobil: 0732 222 311, e-mail: viorica.toader@asociatiareact.ro).

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *