Cisnădioara: Braune vrea să ocupe un drum public

ACTUALIZARE 3:

Profitand de o bulibaseala veche a Primariei Cisnadie privind situatia parcelelor de teren din zona Cisnadioara, in 31 ianuarie 2019 firma de insolventa Premier Insolv SPRL detinuta de Maria Stirbet, sotia fostul deputat COrnel Stirbet, a scos la licitatie doua drumuri de acces in Cisnadioara care in acte apartineau de Societatea Agricolă INDAGROCOMTUR Cisnădioara (firma care a preluat nu se stie cum in 1992 activele fostului CAP Cisnadioara). Firma INDAGROCOMTUR fiind de ceva ani in faliment si are pe rol la Tribunalul Sbiu dosarul de insolventa cu creditorii nr 4450/85/2014 deschis in 2014. Dosarul este inca in judecata, unul dintre creditori fiind chiar Primaria Cisnadie. Rezulta ca Primaria stia de licitatia organizata pentru cele doua drumuri.

Unul din acestea conform licitatiei a fost cumparat de Braune. „Drum de acces, în suprafaţă totală de 687 mp, situat în Cisnădioara, str. Pinului FN, jud.Sibiu, identificat prin CF nr.111033 (2096) Cisnădie, nr.Top.3173/1/1/1/1/3” a fost licitat in ziarul Bursa si a fost cumparat la finele lunii februarie de Braune. Inca nu este clar, pentru ca arhivele Oficiului de Cadastru Sibiu sunt neclare in aceasta tema, locatia exacta a drumului. STAR SIBIAN a intrat in posesia a mai multor documente OCPI din ani diferiti si numerele cadastrale in zona au fost modificate in timp. Cu acest prilej am aflat ca un alt drum secundar care aparea in planul cadastral al zonei a fost intabulat de un fost anagajat OCPI pe numele sau. Conform surselor noastre din OCPI situatia cadastrala dezastruasa din zona Cisnadioara apartine Primarie Cisnadie.
Mai trebuie precizat ca firma de insolventa care a organizat licitatia si a vandul drumul singurului licitator, Braune, este detinuta de Maria Stirbet, sotia fostului deputat PDL Cornel Stirbet. Fostul deputat luccreaza la aceasta firma. Prietenia sa cu Braune este veche, Braune fiind un finantator al campaniilor domnului Stirbet.

ACTUALIZARE 2:

Poliția Cisnadie a deschis dosar penal. „În referire la aspectele prezentate, vă comunicăm faptul că, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a declanșat din oficiu o anchetă penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 339 aliniatul 1 din Codul Penal.
Conform normei legale amintite, „instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
La finalizarea cercetărilor efectuate sub supravegherea unității de parchet competente, urmează să fie aplicate măsuri legale în consecință.”

ACTUALIZARE 1:

COnform Agentiei Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara respectivul drum apare in planul cadastral si nu apartine proprietatii domnului Braune. Ortofotoplanul de la finalul articolului arata schita zonei si limitele de proprietate.

Locuitorii satului Cisnadioara au sesizat zilele trecute ca omul de afaceri german Stephan Braune a pus semnul de interzis pe strada Pinului din Cisnadioara, langa proprietatea sa. Acesta a demarat actele pentru a isi extinde proprietatea pe acest drum, blocand astfel circulatia publica spre multe proprietati aflate mai in sus pe aceeasi strada.

Primarul orasului Cisnadie, de care tine Cisnadioara, Gheorghe Huja a declarat in exclusivitate pentru STAR SIBIAN ca a avut deja doua intalniri in ultimele zile cu Braune si i-a explicat ca actiunea sa este ilegala. „Eu nu o sa permit asa ceva. Domnul Braune spune ca nu ii iese masuratoarea topografica a terenului si vrea sa ia drumul. I-am spus si eu si arhitecta sefa ca asa ceva nu se poate. Acel drum este in planul cadastral si deserveste multe proprietati. L-am somat sa nu ocupe drumul pentru ca vor fi repercursiuni legale”, a declarat Huja. El a mentionat ca domnul Braune se supune legii ca orice alt cetatean si nu are decat sa isi caute dreptatea in justitie.
Locuitorii din zona ne-au informat ca desi primarul Huja a fost acolo, Braune a continuat lucrarile si a trasat noul perimetru si a demarat constructia unui zid.

Foto: Chiriloi Ionut, Facebook

Social Media:

You may also like...

1 Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *