Cine este Gabriel Tischer? Candidatul FDGR pentru Consiliul Județean Sibiu

Reporter: Domnule Gabriel Tischer, sunteți oficial candidatul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Sibiu. Cum v-ați decis pentru această candidatură?

Gabriel Tischer:  Premisele implicării mele în administrația locală, ca membru al Forumului German, datează de câțiva ani. Chiar dacă tentația a fost mare, prin prisma complexității unui proiect de asemenea anvergură în administrația locală, până acum am ales să rămân activ în domeniul în care am lucrat peste 20 de ani, respectiv managementul companiilor private. Discuțiile cu conducerea Forumului au revenit în actualitate la finele anului trecut, când am decis să mă despart de unul din proiectele profesionale importante ale carierei mele. În acest context, am reevaluat posibila mea implicare în administrația sibiană, iar hotărârea a venit de la sine.

R: Care a fost factorul cheie în decizia Dvs.?

G.T: Nu știu dacă a fost chiar factorul cheie, dar, cu siguranță, experiența mea din ultimii trei ani în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului din Sibiu a constituit un impuls important. Mai mult, rezultatele obținute împreună cu echipa Aeroportului, recunoscute și apreciate de comunitatea sibiană și de Consiliul Județean, precum și abilitățile dobândite în acest prim proiect aparținând unei instituții de Stat au constituit o motivație puternică. Sunt într-o etapă a vieții în care consider că sunt pregătit să fac față unei asemenea provocări.

R: Ce șanse credeți că aveți ca om politic, reprezentând FDGR-ul?

FDGR nu este o formațiune politică. Noi reprezentăm o minoritate națională care promite administrație locală la un nivel de performanță ridicat. Am reușit acest lucru foarte bine în ultimii 20 de ani, fiind recompensați de către alegători: 5 mandate de primar al municipiului Sibiu și 2 mandate de Președinte al Consiliului Județean Sibiu. Între mine și FDGR relația este de încredere reciprocă, iar aceasta este o garanție a reușitei.

R: Cine este omul Gabriel Tischer?

G.T. Sunt născut în Sebeș Alba, într-o familie de sași. Am crescut în Sibiu, oraș de care m-am legat afectiv pentru totdeauna. Sunt absolvent al Liceului Gheorghe Lazăr din Sibiu, secția matematică-fizică, am urmat cursurile Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga”, în cadrul căreia am obținut o diplomă postuniversitară de Master în Management. Cariera mea profesională a însemnat conducerea mai multor companii din domeniile: comerț, construcții, servicii, financiar. Apogeul carierei mele a fost atins în echipa de conducere a grupului industrial Serviciile Comerciale Române, cel mai important grup industrial cu capital românesc, unde am deținut funcțiile de vicepreședinte, apoi președinte executiv și președinte de Consiliu de administrație al mai multor companii din grup.

R: Sunteți cunoscut sibienilor ca organizator de evenimente culturale. Cântați la chitară bass într-un band. Cum se împacă această latură a personalității dvs. cu cea profesională?

Viața este frumoasă când ai pasiuni. Trăiești cu bucurie atunci când în viața ta există un echilibru între planurile profesional, social și personal. Hobby-urile completează acest tablou al unei existențe armonioase. Din primul an de studenție am fost implicat în organizarea festivalelor de Jazz de la Sibiu și de la Costinești. Apoi, în cadrul colaborării mele cu atașatul social al Ambasadei Austriei la București, pe lângă proiecte sociale și proiecte de combatere a sărăciei, m-am implicat și în organizarea programului cultural al CibinFest și al Târgului de Crăciun din Sibiu, proiecte dragi sufletului meu. Cântatul la chitară bas este o adevărată pasiune, descoperită în urmă cu cca. 10 ani, finalitatea acesteia fiind constituirea unui hobby band cu care am performat pe scenele câtorva evenimente în ultimii ani, alături de colegi din diferite medii profesionale, avocatură, medicină, dar și alături de muzicieni profesioniști.

R: Care sunt valorile care vă definesc?

Am crezut întotdeauna în demnitate, respect și adevăr! Demnitatea presupune standarde care să te definească în ochii celorlați printr-o atitudine echilibrată și echidistantă. Respectul față de valorile neperisabile presupune un efort continuu pe care mi l-am asumat din neam. Adevărul este o paradigmă existențială în care o să mă mențin până la sfârșitul vieții.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *