Cindrea redivivus?

Rezultatul alegerilor europarlamentare a fost un dezastru PSD la Sibiu. Mult sub dezastrul naţional. Vâltoarea şedinţelor de partid de la Bucureşti din aceste zile se va răsfrânge curând şi în teritoriu. În mod normal după alegeri organizaţiile care au scos un scor mai mic decât cel naţional sunt decapitate. Cum la Sibiu PSD a reuşit performanţa celui mai mic procent din istoria partidului, 11%, normal că se va cere demiterea preşedintelui organizaţiei, Bogdan Trif. De fapt tânărul Ministru al Turismului era un preşedinte interimar. Alegeri nu s-au mai făcut demult în PSD Sibiu. Erau programate pentru primăvară, dar s-au amânat idnefinit.
Surse din partid spun că s-a aşteptat rezultatul alegerilor. Şi acesta a venit ca o secure peste Trif. Oricine ştie că judeţul Sibiu nu a fost niciodată o poziţie forte pentru PSD, dar scorurile înregistrate la diferite alegeri în trecut nu au ajuns niciodată la astfel de cifre.
Mai mulţi primari PSD din judeţ au cerut schimbarea. Unii aşteaptă să vadă ce se întâmplă la centru. Alţii chiar au lansat bomba: Cindrea redivivus! Consilieri şi primari PSD care au căpătat brusc glas şi acuză actuala conducere judeţeană că tot mai bine era pe timpul lui Cindrea. Şi cu el la conducere nu s-ar fi ajuns la astfel de scoruri ruşinoase.
Alţi primari şi consilieri PSD deja au promis că în 2020 vor candida pe listele Pro România, partidul lui Ponta, devenit brusc o supapă de salvare la capitolul imagine pentru social-democraţi. Normal că nu declară asta la PSD pentru că acei aleşi şi-ar pierde mandatele curente. Aşa că deşi sunt membrii PSD sunt văzuţi la şedinţe ale partidului Pro România tot mai mulţi.
Dacă la nivel central Adrian Năstase s-a reactivat şi a început un grup de sprijin pentru refacerea PSD… rezultă că are ceva sprijin şi din teritoriu. Ori cine era aliatul său în partid la Sibiu? Ioan Cindrea, fost preşedinte de Consiliu Judeţean şi deputat.
Scoaterea de la naftalină a lui Cindrea ar fi o şi mai gravă greşeală politică. Dar aşa cum vulturii se învârt în jurul animalului rănit… aşa e şi în politică. Ori astăzi PSD este îngenunchiat. La nivelul judeţului taberele sunt tot mai multe şi încă nu e clar cine va prelua puterea, tot interimar. Zilele acestea drumul spre Bucureşti este foarte căutat de mulţi foşti şi actuali lideri PSD Sibiu. Să vedem dacă reuşesc să ridice partidul sau să îl îngroape.

PS: Comunitatea Vă vedem din Sibiu stă de doi ani de zile în faţa sediului PSD la prânz. Gestul lor de zilele trecute de a aduce o cruce, deşi simbolic, a fost de prost gust chiar şi pentru un ateu ca mine. Mai ales prin inscripţia “M… PSD” de pe cruce. S-a ajuns prea jos. Mult prea jos.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *