Chef Dumitrescu și-a lansat o noua carte la Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal a organizat împreună cu Lidl România lansarea cărții de bucate Românește.Punct și de la capăt semnată de Chef Florin Dumitrescu. Chef Dumitrescu prezintă în noua sa carte peste 60 de rețete românești culese din toată țara și adaptate la vremurile moderne conform viziunii sale. Cartea este împărțită în patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale și Deserturi – și cuprinde rețete clasice românești, adaptate la vremurile actuale, în viziunea bucătarului român.

La eveniment au participat invitați din București dar și autoritățile locale, județene și membrii consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Alexandru Chituță, șef secție Marketing – Muzeul Național Brukenthal ne-a declarat: ”Am continuat parteneriatul început acum câțiva ani cu prietenii de la Lidl, și cu acest prilej am fost onorați să găzduim lansarea volumului Românește. Punct și de la capăt, semnat de Chef Florin Dumitrescu. Evenimentul a fost deschis, în curtea Palatului Brukenthal din Piața Mare, de actorul Andrei Aradits. Cu mult umor și pasiune, Andrei l-a descris pe Chef Florin Dumitrescu în viața de zi cu zi și în clipele din bucătărie”.

Chef Florin Dumitrescu s-a arătat profund emoționat și a mulțumit celor care au dorit să participe la lansarea celui de al doilea volum. ”Îmi doresc ca această carte să aducă schimbarea la față a bucătăriei românești, să îndemne conaționalii să gătească acasă românește și să aibă curaj să aranjeze altfel farfuriile. Îmi doresc să reprezinte o inspirație pentru bucătarii din generația tânără și să ajute bucătarii din generațiile mai vechi să vadă noul. Îmi doresc să simt că am făcut ceva cu ideile cu care am pornit la drum, acum șapte ani, când vorbeam despre punerea pe harta mondială a bucutăriei românești.” Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Foto Bogdan Zop

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *