Centru educațional, cultural și social pentru copiii din Gușterița

Sura Culturala Gusterita va fi astfel un centru educational, cultural si social pentru copii,  unde  vor fi organizate cursuri de muzica, teatru, limbi straine, ateliere creative, vizionari de filme educationale, ateliere de pictura si lucru manual.

Initiativa acestui proiect ii apartine Asociatiei Dia.Logos care in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Gusterita au pus bazele acestui proiect pentru copii si despre copii.

„Parintele Alexandru Ionita ne-a facut cunoscut acest proiect minunat iar noi, cei de la UNIMAT, am acceptat cu tot dragul sa sustinem transformarea unei surii vechi in ceva frumos si benefic copiilor.”, transmit reprezentantii companiei.

Sura, veche de peste 100 de ani, a fost folosita ca grajd de animale iar in ultimi 30 de ani a fost abandonata. Cei de la Asociatia Dia. Logos, impreuna cu Parohia si cu voluntarii implicati, au reusit consolidarea structurii de a surii, adaugarea de ziduri unde erau doar pereti din scanduri si schimbarea acoperisului, astfel ca in prezent cladirea este la stadiul „la rosu”. Noua „sura” va pune la dispozitia copiilor o sala multifunctionala, o bucatarie, o baie si doua ateliere de lucru la mansarda cladirii. Astfel, copii  vor beneficia in mod gratuit de cele mai bune conditii si se vor putea bucura de toate activitatile sustinute.

Pentru finalizarea proiectului este mult de munca, dar comunitatea sibiana sigur nu va ramane indiferenta in fata acestui proiect frumos dedicat copiilor.

„Deja au venit materiale de constructii. Multumim nespus de mult! Zile binecuvantate sa aveti!”, mesajul parintelui Alexandru Ionita:

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Theme: Skacero by icyNETS