„Ceata Junilor” ambasador cultural în Germania

Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” a fost ambasador cultural al județului Sibiu la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Jugendfestwoche Wewelsburg din Germania, în perioada 14-23 iunie 2019.

Sute de tineri, din Tirolul de Sud, Estonia, Elveţia, România, Franţa, Scoţia, Olanda, Letonia, Irlanda şi din ţara gazdă, Germania, și-au dat întâlnire la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Jugendfestwoche Wewelsburg, organizat în Paderborn, Germania. Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, pepiniera profesioniștilor de la Junii Sibiului, a fost invitat să participe în festival ca reprezentant cultural al județului nostru, prin prisma relațiilor de cooperare derulate de Sibiu și spațiul german, în general, și de Consiliul Județean Sibiu și Districtul Paderborn, în special. Astfel, timp de zece zile, cei mai tineri dansatori ai noştri, sub coordonarea Liviei Lazăr, profesor de dans, au valorificat specificul local sibian la evenimente diverse: spectacole în aer liber, parada portului popular, ateliere de dans, seri culturale la foc de tabără şi întâlniri oficiale organizate în: Siddinghausen, Paderborn, Wewelsburg, Gut Boeddeken.

Deplasarea a fost organizată de CJCPCT „Cindrelul-Junii Sibiu” și Asociația Culturală „Ceata” și a avut loc în contextul unui amplu proiect prin care Junii Sibiului marchează, la nivel național și internațional, cei 75 de ani de activitate neîntreruptă. Proiectul cultural Aniversare Junii Sibiului – 75 de ani este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *