Campanie de donare sânge la Sibiu

În perioada 3 – 4 iulie va avea loc la Centrul de Transfuzii Sibiu cel de-al doilea eveniment local al programului național inițiat de membrii PLUS. Prin Donează un PIC în PLUS sunt încurajați membrii să devină donatori de sânge fideli, dar și să atragă atenția asupra importanței vitale a actului umanitar al donării. Totodată campania are o componentă informativă asupra condițiilor specifice pentru donarea de sânge și beneficiile acesteia și mijloace de încurajare a noilor donatori.

Programul național Donează un PIC în PLUS își propune stabilirea unui calendar anual al donărilor, pentru a cuprinde intervalele de repaos între donări, dar și nevoia acută a unităților sanitare de a acoperi cererea de sânge pentru transfuzii salvatoare de vieți. Dorim să exindem accesul la aplicația Donorium, utilizată de donatori, care facilitează sistemul de programare și oferă informații extinse despre centrele de transfuzii, program, condiții și alte subiecte de interes pe această temă. Ne exprimăm de asemenea angajamentul de a sprijini, prin implicare și mijloace voluntare, activitatea Centrului de Transfuzii Sibiu.

Doritorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii Sibiu, în zilele de 3 și 4 iulie, în intervalul orar 10.00-12.30 pentru a dona sânge. Fiecare PIC contează. Informații complete despre condițiile de îndeplinit pentru donarea de sânge le găsiți accesând pagina web.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *