Campanie de donare de sânge la Sibiu

 Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş şi Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, anunţă organizarea unei sesiuni mobile de donare de sânge, marţi, 16 iunie 2015 în Piaţa Unirii, nr. 10 ( parcarea Continental Forum), între orele 9.00-13.00, în cadrul programului „O şansă pentru viaţă”.

Sângele recoltat va fi folosit pentru pacienţii cu arsuri grave sau pentru cei care sunt supuşi unor operaţii complexe, pentru bolnavii de leucemie şi pentru victimele accidentelor rutiere. Pentru a putea asigura anumite preparate dar şi pentru a creşte siguranţa produselor sanguine, sistemul transfuzional are nevoie de donatori fideli, voluntari, care donează periodic, din responsabilitate faţă de semeni şi societate. Aceasta sesiune, prin sângele recoltat, oferă o şansă în plus pacienţilor din spitale şi ajută persoanele ocupate, dar interesate să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti. Astfel, potentialii donatori au acces la un proces de donare rapid si comod realizat intr-un autobuz special compartimentat şi dotat. Sibienii care îndeplinesc criteriile minime pentru a deveni donatori sunt aşteptaţi să doneze sânge benevol (fără bonuri valorice) în cadrul unităţii mobile „O şansă pentru viaţă”. Donarea de sânge trebuie sa fie un proces sigur atât pentru donator, cât şi pentru primitor, de aceea persoana care donează trebuie să fie sănătoasă şi să îndeplinească urmatoarele condiţii:
• sa aiba varsta cuprinsa in intervalul 18 – 60 ani
• greutate 50 – 100 kg femeile si 60 – 100 kg barbatii
• sa nu fi suferit in ultimele luni interventii stomatologice sau chirurgicale
• sa nu aiba/nu fi avut urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii
• femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.

Inainte de donare, se recomanda consumarea unei cani cu ceai sau cafea, un mic dejun normal (legume, fructe, fara multe proteine si grasimi). Nu se fumeaza inainte si dupa donare cu o ora.
In urma donarii, sangele donatorului este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.
Mai multe informatii despre donarea de sange sunt disponibile pe pagina www.pentruviata.com. Oferă o şansă pentru viaţă! Donează sânge!

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *