ALDE SIBIU: BEC, schimbă regula în timpul jocului (C. P)

Biroul Electoral Central a decis în şedinţa de constituire la 1 septembrie că ALDE este membru de drept al biroului, fiind partid parlamentar. La nicio lună însă, BEC a decis să nu recunoscă ALDE ca partid politic parlamentar deoarece nu are un grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului.

Ca urmare a acestei decizii ALDE și Pro România vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de votare, iar candidatul Mircea Diaconu, se va afla printre ultimele poziții de pe buletinul de vot din primul tur al alegerilor prezidențiale.

“Considerăm că decizia Biroului Electoral Central încalcă legea şi a fost luată special pentru a discrimina candidatul susţinut de ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu.
Nu poţi ca la 1 septembrie să decizi că ALDE e partid parlamentar, iar în 27 septembrie să decizi că nu este. Probabil că sondajele pe creştere ale lui Diaconu din ultimele zile i-au îngrijorat pe unii” a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Ovidiu Gheorghe Tocaciu

preşedinte ALDE Sibiu

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *