Braconaj pe Olt: Peste 450 de kg de pește confiscat de la patru braconieri

Patru bărbați din Vâlcea au fost prinși pe Olt cu peste 450 de kg de pește fără a deține acte de proveniență. Totul s-a petrecut În noaptea de 8 spre 9 aprilie, când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe râul Olt, în zona barajului dintre localitățile Avrig și Mârșa.

Bărbații au fost descoperiți, în jurul orei 03:30, pe baraj. Aceștia au vârste cuprinse între 19 și 47 de ani și veniseră cu două autoturisme.

În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre autoturisme polițiștii au găsit o barcă pneumatică, vâsle, o pompă pneumatică, o plasă de pescuit de circa 900 m, dar și 8 saci cu pește, 452 de kg, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

„Mare parte din peștele aflat în saci, aproximativ 350 de kg, a fost redat mediului natural, restul fiind predat spre valorificare. De asemenea, bunurile depistate au fost confiscate în vederea cercetărilor. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de deținere și transport fără documente legale ale peștelui, conform art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2009, cu completările și modificările ulterioare”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *