BC CSU Sibiu s-a calificat în Final Four-ul Cupei României

BC CSU Sibiu a reușit să se califice în careul de ași a Cupei României, deși a pierdut, seara trecută, în deplasare la SCM U Craiova. Gazdele au câștigat returul dublei din sferturile de finale, scor 79-66 (28-17, 15-18, 23-21, 13-10), dar avantajul galben-albaștrilor în meciul de pe teren propriu, nu a fost depășit.

Baschetbaliștii sibieni au făcut un meci modest, seara trecută, la Craiova. Gazdele au fost cele care au preluat conducerea încă din startul partidei. Au fost aproape de a-și recupera deficitul de după meciul tur, însă galben-albaștrii nu au cedat. Pe fondul mai multor ratări și încheind cu procentaje sub media de până acum, în acest sezon, BC CSU SIBIU a pierdut confruntarea din Bănie, la 13 puncte, dar și-au conservat avantajul de +15puncte care să le permită calificarea în Final Four-ul Cupei României.

„Am zis-o și înainte de această partidă, că vrem să ne calificăm și să nu ne accidentăm. Am reușit ambele, chiar dacă Craiova a avut o ultimă aruncare și a fost foarte riscant să jucăm așa. Ne-am culcat pe o ureche după meciul de acasă, am crezut că nu va fi niciun fel de problemă la Craiova și este greu să joci dacă nu ești sută la sută concentrat. Am mai făcut greșelile acestea, e bine că a venit acum, când ne puteam permite o înfrângere, dar speră să fie o învățătură de mine, așa cum au fost și celelalte și de acum încolo să creștem. Mă bucur că ne-am calificat și sper că de acum încolo vom face meciurile așa cum știm noi să le facem: cu apărare bună și cu un atac mai bun”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Kevin Hardy 18p, Randal Falker 17p, Monyea Pratt 10p, Aurelian Gavriloaia 6p, Justas Tamulis și Isaiahn Philmore câte 5p, Lucas Tohătan 3p, Daniel Ewing 2p.

Echipa este astfel calificată în Final Four-ul Cupei României și va lupta pentru primul trofeu al sezonului, în 17 și 18 aprilie 2019, într-o locație ce urmează a fi anunțată de Federația Română de Baschet.

După acest meci, BC CSU Sibiu revine pe teren propriu, în campionat, unde sâmbătă, 23 martie, primește vizita celor de la CSM CSU Oradea, de la ora 19:30. Biletele pentru acest meci au fost puse în vânzare online, pe www.bc-csusibiu.ro și pe www.kompostor.ro.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *