Au început lucrările la noul pod peste Cibin

De ieri, au început lucrările de construire a unui nou pod peste râul Cibin, un proiect în valoare de 10.568.919,53 lei (fără TVA), finanţat din bugetul local al Sibiului.

În această primă etapă care va dura două săptămâni, constructorul va efectua sondări pentru a determina poziţia exactă a reţelelor de utilităţi din zonă, pentru a le putea devia sau proteja pe perioada lucrărilor. Aceste sondări vor fi efectuate în cele patru colţuri ale podului existent, pe strada Râului pe de o parte şi pe străzile Malului şi Cibinului, de cealaltă parte. Pentru execuţia acestor lucrări este necesară devierea traficului de pe banda de lângă trotuar, doar în zona intersecţiei unde se află podul existent peste Cibin, în toate cele patru colţuri ale podului.

În urma procedurii de achiziţie, asocierea SC Prodial SRL – SC Arcada Company SA Galaţi – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucţia SA a fost declarată câştigătoare. Valoarea contractului semnat este de 10.568.919,53 lei (fără TVA). Pe parcursul celor 20 de luni prevăzute ca termen de execuţie a lucrărilor, constructorul va demonta podul existent, va monta o pasarelă provizorie pentru circulaţia pietonilor, va moderniza reţelele de apă şi canalizare, reţelele de telecomunicaţii, cele de gaz şi electricitate care traversează Cibinul şi va construi noua structură a podului.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *