Astăzi începe a XIII-a ediție TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania își deschide porțile astăzi, 27 iunie, pentru cel de-al 13-lea an consecutiv, la Sibiu. Parking, cel mai nou lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, va da startul evenimentului joi seară, de la ora 19:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Aproximativ 40 de proiecții sunt programate până duminică, 30 iunie, și numeroși cineaști români vor fi prezenți la întâlnirile cu publicul găzduite în spațiile partenere.
Prima zi de TIFF Sibiu aduce pe marile ecrane, de  la ora 22:00, într-unul din noile spații de proiecție din program – Piața Habermann / Habermann Markt– o comedie semnată de Paolo Virzi, Nopți magice / Notti Magiche. 
Tot într-unul din noile spații partenere – Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”– cinefilii pot vedea în prima zi de festival 3 filme foarte bine primite de critica internațională.
Teatrul Gong, una dintre locațiile consacrate TIFF Sibiu, își deschide porțile în prima zi de festival pentru a proiecta 3 filme inedite, cu priză la publicul din întreaga lume. Primul, programat de la ora 17:00, este „Menocchio”, programul continuă cu proiecțiile „Arctic” și „Joacă-te cu focul!” / Joueurs, debutul tinerei regizoare franceze Marie Monge, un thriller despre lumea jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii.

Copii, tineri, părinți, bunici și cadre didactice sunt așteptați, începând de vineri și până duminică, de la ora 11:00, în Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, la proiecțiile EducaTIFF, programul de educație cinematografică al Festivalului Internațional de Film Transilvania.
Așa cum obișnuiește an de an, TIFF Sibiu invită publicul de toate vârstele să savureze seară de seară filme proiectate în aer liber. Titluri noi și producții premiate în festivaluri importante, precum și o serie de evenimente speciale, vor face deliciul spectatorilor care se vor bucura de proiecțiile programate în Piața Mare, Piața Habermann, Muzeul Național în aer liber Astra, Palatul Brukenthal de la Avrig sau la Gura Râului.
Biletele pot fi cumpărate direct din aplicația oficială TIFF, iar codul de bare unic generat pentru fiecare utilizator va asigura un mod rapid de a intra la filme. Aplicația poate fi descărcată în forma ei nouă din App Store (http://bit.ly/tiff-official-ios-app-2019) și Google Play Store (http://bit.ly/tiff-official-android-app-2019). Celor care deja au aplicația pe telefon, le este recomandat să verifice că este instalat și ultimul update.
Biletele pentru TIFF Sibiu 2019 sunt disponibile și pe https://tiff.eventbook.ro,  la info-point-ul din Piața Mare sau la locații, înaintea proiecțiilor.

Social Media:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *