Arthur Meizel, multiplu campion național și campion european: Taekwon-Do este sportul meu de suflet

Arthur Meizel, originar din județul Hunedoara, este un tânăr, născut în zodia gemeni, în vârstă de 28 de ani, membru de 12 ani al lotului național al României de Taekwon-Do, multiplu campion național, campion european, medaliat în numeroase competiții europene și internaționale. Este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în prezent fiind legitimat la Clubul Dragonul Baia Mare și instructor la Clubul Puma Sibiu. Arthur Meizel a răspuns reporterilor noștri la câteva întrebări.

De ce Taekwon-Do și nu alt sport? De cât timp ați început să vă dedicați, să munciți și să luptați  pentru?

În copilărie am avut cele două opțiuni: să practic Taekwondo sau să joc fotbal, eu am ales prima variantă, iar în prezent, mi s-a confirmat că am făcut alegerea corectă. Taekwon- Do este sportul care m-a disciplinat și a făcut din mine omul de azi. Sunt pasionat de sport și pot spune că iubesc atât sportul individual, cât și cel de echipă. Îmi place să contribui la creșterea și menținerea performanței. M-am dedicat Taekwon-Do-ului încă de la început și am muncit pentru a avea cele mai bune rezultate, fapt pentru care sunt membru al lotului din 2008.

 

Dacă ar fi să dați timpul înapoi, tot  Taekwon-Do ați alege?

Cu siguranță, Taekwon-Do este sportul meu de suflet și aș recomanda oricărei persoane să practice acest stil, pentru a avea o perspectivă mai amplă asupra vieții.

 

La ce club sportiv sunteți legitimat acum?

În prezent, sunt legitimat la Clubul Dragonul Baia Mare, dar mă antrenez și sunt instructor la Clubul Puma Sibiu.

 

Cât de mult vă antrenați? Descrieți-ne, vă rog, cum arată în linii mari o săptămână de pregătire.

Periodizarea antrenamentelor se face în funcție de ce competiții urmează, dar și de timpul rămas până la următoarea competiție. În linii mari o săptămână de pregătire constă în 5 zile de antrenament cu diferite grade de intensitate pentru pregătirea fizică, tehnică și tactică. Pe lângă cele 5 antrenamente mă axez și pe pregătirea fizică individuală.

 

În prezent, Arthur Meizel este sportiv activ, instructor și arbitru național de Taekwon-Do. Care dintre aceste „funcții”/ „meserii” i se pare mai dificilă și care îi place mai mult? 

Fiecare funcție/meserie are un rol crucial, cu un anumit grad de dificultate și este parte integrată din acest sport. În prezent, pot spune că ceea ce mă atrage cel mai mult este rolul de sportiv activ, deoarece toate trăirile sunt mult mai profunde.

Palmares:

Sunt de 12 ani în lotul național al României de Taekwon-Do, am participat la majoritatea campionatelor naționale și internaționale, în urma acestor competiții am obținut peste 100 de diplome și medalii. Însă, pot spune că cele mai importante rezultate pentru mine sunt:

Locul 3 lupta individual, la primul Campionat European

Locul 2 la lupta individual la Cupa Europei

Locul 1 european cu echipa de juniori

Locul 1 european cu echipa de seniori

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *