Argint pentru Alpha Team la Campionatul Național de Baschet U12

Performanță notabilă obținută de Alpha Sport Team Sibiu la Campionatul Național U12 de la Costinești! Tinerii baschetbaliști antrenați de prof. Alexandru Hulpuș au încheiat campionatul pe locul secund, Alpha fiind singura echipă de juniori din Sibiu care reușește să obțină argintul național în ultimii ani. Reușita de la U12 a fost completată de rezultatele foarte bune obținute de restul echipelor Alpha la Festivalurile de Baby și Minibaschet, săptămânile trecute, la Costinești.

Trei săptămâni pline de baschet, experiențe care de care mai folositoare, bucurie pură de a practica jocul cu mingea la coș! Asta au însemnat cele trei competiții de la Costinești, desfășurate în perioada 16 iunie – 7 iulie, la care Alpha Sport Team Sibiu a trimis 7 echipe și peste 100 de copii.

Sezonul s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru clubul din Sibiu, care a obținut locul 2 la Campionatul Național U12 Masculin, desfășurat între 30 iunie – 6 iulie. Experiența acumulată pe parcursul sezonului competițional 2018-2019, când aceeași echipă a participat în CN U13, și-a spus cuvântul, Alpha obținând argintul național la campionatul de la mare. O performanță notabilă la o competiție la care s-au aliniat la start nu mai puțin de 29 de echipe participante. Parcursul acestei echipe generatie 2007 la turneele de la mare a mers într-o linie ascendentă, de la an la an, crescând de la locul 32, la 20, la 4 iar acum la 2.

Lotul Alpha U12, care a reușit să aducă titlul de vicecampionă națională la Sibiu, a fost format din Sebastian Băcilă, Raul Burcea, Matei Florea, Robert Carpovici, Elias Drăgan, Tudor Horvat, Paul Itu, Eric Kriska, Bogdan Mihaiu, Gabriel Radu, Alexandru Suciu, Andrei Teodoru, Riccardo Vasiu.

Planuri mari de viitor

Finalul de sezon aduce și noi planuri de viitor! Obiectivul clubului sibian pentru următorul sezon este înscrierea a două echipe la Campionatul Național U13. Pentru că dorește extinderea echipelor, Alpha va organiza sesiuni de înscriere și trial-uri pentru configurarea loturilor, copiii urmând să beneficieze de o pregătire conformă modelulului școlii de baschet sârbești. Clubul Alpha Sport Team Sibiu are și o secție de volei care se dezvoltă din ce în ce mai frumos, astfel că din toamnă va participa cu o echipă la Campionatul Național de Minivolei Feminin.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *