Aproximativ 5500 de vizitatori au participat în Muzeul Astra la Sărbătoarea Deltei

Aproximativ 5500 de vizitatori au fost în acest sfârșit de săptămână la Muzeul ASTRA, unde pofticioșii au putut degusta din preparatul Malasolca (o mâncare tradițională din Delta Dunării, făcută din cartofi fierţi în coajă, peşte şi mujdei) și din Ciorba de pește ca-n Delta Dunării.

Vezi aici un clip care vă arată un soi de circuit al peștelui la Muzeul ASTRA (de la pescuit pe lacul din Dumbrava până la gătit ca-n Delta Dunării)

La Târgul de țară din Muzeul în aer liber s-au pregătit porții zdravene de malasolca, o mâncare tradițională din Deltă, făcută din cartofi fierți, mujdei și pește+ ciorbă de pește ca-n Delta Dunării. (potrivit organizatorilor celei de-a IV-a ediții a evenimentului Sărbătoarea Deltei)

Au gătit Cătălin și Valentin, doi pescari din satul Mila 23, Delta Dunării. Tot ei au fost pe post de ghizi în cadrul expoziției cu uneltele arhaice folosite ,,pe baltă” de pescarii din Deltă.

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *