Alexandru Weber: Ar fi fost destul de dificil să reluăm campionatul

Măgura Cisnădie a devenit o echipă de prim-plan în Liga Națională și își dorește să rămână la un nivel ridicat și în anii următori. Din păcate, visul de a ocupa un loc fruntaș și în acest sezon competițional a fost afectat din cauza pandemiei de coronavirus. Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis în 18 mai, închiderea sezonului competiţional 2019-2020. În acest an nu au fost acordat titlul de campioană în Ligile Naţionale, atât la masculin, cât şi la feminin. Decizia federația a stârnit controverse în rândul antrenorilor și a jucătorilor/jucătoarelor. Alexandru Weber, antrenorul Măgurii Cisnădie, echipă care s-a calificat în ultimele două sezoane în grupele Cupei EHF, susține această hotărâre, fiind de părere că, în următoarele luni nu se mai poate juca handbal. Vă prezentăm un interviu realizat cu Alexandru Weber, tehnicianul echipei Măgura Cisnădie.

De aproximativ 6 ani sunteți la „cârma” formației de la poalele Măgurii Cisnădiei, sub comanda dumneavoastră, echipa a urcat constant. Cum ați descrie aceată perioadă și care a fost cel mai greu moment petrecut alături de handbalistile din Cisnădie?

Am ajuns la Clubul Sportiv Măgura Cisnădie în anul 2014, încă de la înființarea lui. În primul sezon, din Liga a II-a am terminat pe locul second, ceea ce ne-a permis accederea în turneul de baraj, disputat la Râmnicu Vâlcea, unde am câștigat în fața unei echipe din primul eșalon, fiind vorba de Cetate Deva Trans. A fost o bucurie maximă că am relizat promovarea în primul eșalon a handbalului românesc. În sezonul 2015-2016 am terminat pe locul 12 și am ajuns la baraj și totodată, spre finele acestului an, am avut cel mai greu moment, unul de cumpănă, dar pe care l-am trecut cu brio când am ajuns la barajul de menținere în prima ligă. Am urcat constant, în anul următor am urcat pe locul 9 și în urma unor achiziții de marcă, zic eu, am reușit să terminăm sezonul 2017-2018 pe poziția a treia și totodată să cucerim medalile de bronz în Liga Florilor, dar și participarea în premieră în Cupa EHF, unde am ajuns în primele 16 echipe din a doua competiție europeană intercluburi. În sezonul 2018-2019, Măgura Cisnădie a terminat pe locul 4 în Liga Florilor, la distanță de un punct de medalile de bronz, ceea ce ne-a permis pentru încă un an la participarea în cupele europene.

Cum au trecut pentru dumneavoastră cele două luni de pandemie, ce ați făcut în aceste zile?

Despre cele două luni de pandemie pot să vă spun că, au trecut foarte greu, deoarece eram obișnuit cu vizionare, sală, antrenamente, meciuri din trei în trei zile, și, dintr-odată parcă totul s-a oprit în loc. Vă dați seama că am avut timp să reflectăm în aceste două luni, să ne gândim la ce am greșit, ce am făcut bine, ce este de făcut în continuare, să ne facem ordine în ceea ce ne dorim să realizăm.

În această perioadă au fost momente când ați dorit să revedeți meciurile echipei pe care o antrenați sau ale altor echipe?  Este vreun joc care v-a stârnit o deosebită plăcere să îl revedeți?

Bineînțeles că, în această perioadă am revăzut aproximativ toate meciurile echipei Măgura Cisnădie, în special jocurile care nu ne-au adus o satisfacție deosebită, unde am terminat la egalitate sau le-am pierdut la un gol. Am vrut să vedem ce ne-a lipsit ca să terminăm învingători și să ne trecem cele trei puncte în clasament. Un meci care mi-a făcut mare plăcere să îl revăd a fost cel în care am câștigat cu SCM Râmnicu Vâlcea, campioana de anul trecut. La momentul întreruperii campionatului, Măgura Cisnădie ocupa locul 7, la egalitate de puncte cu încă 4 echipe, cred că dacă am fi disputat până la final am mai fi putut urca câteva locuri, încercând să ne îndeplinim obiectivul care ar fi fost pentru acest an, locul 4.

Cum comentați decizia opririi sezonului competițional? Ați fi preferat reluarea competiție, chiar și cu tribunele goale?

Cred că a fost o decizie corectă în contextul pandemiei. Consider că ar fi fost destul de dificil să reluăm campionatul, deoarece fetele au stat două luni în care nu au putut face pregătire centralizată, să se antreneze cu mingea în mână. Ar fi fost foarte greu să le aducem într-o formă sportivă bună pentru a-și apăra cu succes șansele pe teren.

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *