ALDE SIBIU: Sibienii au primit promisiuni… 16 ani!

ALDE Sibiu critică modul în care conducerea administrației locale și a celei județene au gestionat bugetul, dar și atragerea de fonduri europene în ultimii 16 ani, perioadă în care FDGR-ul are monopol în Consiliul Local şi Primărie.

Redăm integral comunicatul de presă:

În fiecare campanie electorală pentru alegerile locale sibienii primesc promisiuni. Şi au votat la Primăria Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, cu precădere FDGR. De 16 ani FDGR are monopol în Consiliul Local şi Primărie.

Dar ce a realizat concret FDGR pentru sibieni?

Zona metropolitană, intens cerută pentru dezvoltarea regională şi atragerea de fonduri europene integrate au fost BLOCATĂ intenţionat de doamna primar Fodor. Din motive personale, inexplicabile.
Spitalul nou, regional este doar pe hârtie, deşi a fost promis de Fodor şi Cîmpean ca o realizare în parteneriat Primăria Sibiu – Consiliul Judeţean Sibiu. S-au realizat două studii de fezabilitate şi atât. Iar ce a rezultat de acolo este un fiasco pentru că numărul de paturi ar fi mai mic decât cel existent la adulţi şi copii la ora actuală în vechile clădiri.

Apoi FDGR ne-a promis Aqua Park. Şi promisiune s-au făcut. De 16 ani. Au vorbit mereu în campanie de amenajarea malurilor Cibinului şi a Pieţei Cibin. Dacă ne uităm la fotografii din 1992 şi la situaţia de astăzi nu există aproape nicio modificare substanţială la Piaţa Cibin. Nici vorbă de modernizare.
FDGR a promis mereu sibienilor parcări. Şi a luat câteva tone de vopsea şi a pictat asfaltul spunând că au făcut parcări. Dar nicio parcare subterană sau supra-etajată, nici măcar o încurajare a investitorilor să facă una.

FDGR a promis piste de biciclete şi autobuze eco. Pistele au fost doar din bidinea făcute, fără respectarea normativelor în domeniu. Ele sunt un risc pentru orice biciclist. Iar nou investiţie de milioane de euro a pistei din Ştrand în Sub Arini nu respectă de asemenea aceste standarde. Autobuze TURSIB s-au cumpărat grămadă, doar că nu eco, ci poluante.

Am putea continua lista de promisiuni FDGR neîndeplinite. Şi iar vine campania şi iar vor promite… dar oare sibienii nu s-au săturat ca treaba să nu meargă ceas, cum promitea FDGR-ul la alegeri?

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *