ALDE SIBIU: De ce să plătim testul COVID la stat?

ALDE Sibiu a trimis un comunicat de presă prin care critică decizia Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu de a face teste contra sumei de 300 lei/test celor care vor să afle dacă au COVID-19.

Redăm integral comunicatul celor de la ALDE Sibiu:

În România, dreptul la viaţă este garantat de Constituţie. Implicit cel la sănătate. Dar în plină pandemie COVID, spitalele de stat din Sibiu oferă teste COVID contra cost. Şi nu orice cost. Spitalul Judeţean Sibiu a reuşit performanţa de a oferi cel mai scump test COVID din judeţ, preţul la această instituţie publică fiind mai mare şi de cât la furnizorii privaţi. Dar să ne aducem aminte în luna martie şi aprilie când la Spitalul Judeţean Sibiu nu existau aparat de testare COVID şi donatori privaţi au făcut posibilă testarea. S-au donat echipamente şi mulţi bani din surse private, pentru că statul român a tocat banii pe contracte bănoase pentru clientela PNL, cum a arătat presa mai târziu în cazul UNIFARM.

Românii plătesc CAS, dar nu au dreptul la un test gratuit COVID în plină pandemie. Dacă sunt atât de multe teste disponibile, de ce să fie făcute pe bani şi nu pe gratis la Spitalele publice? De ce mai plătim CAS? De ce mai suntem asiguraţi în sistemul PUBLIC de sănătate? Ca să plătim un test COVID în plină pandemie?

Unde sunt resursele Statului în domeniul medical? Unde sunt banii pe care noi toţi îi dăm Statului lunar pentru sănătate? Cumva la băieţii deştepţi care au ţepuit Statul în plină pandemie, cu acordul tacit al autorităţilor centrale?

Cine a decis preţul testului COVID la Spitalul Judeţean Sibiu, cel mai mare preţ din judeţ? Cumva noul manager, dr Liliana Coldea, cu acordul Consiliului de Administraţie condus de directorul etern al DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu, ambii oameni de casă ai PNL Sibiu?

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *