Adrian Bibu vine în sprijinul elevilor și al patronilor de terase din Sibiu

Școlile sunt închise de mai bine de două luni, iar recomandarea Ministerului Educației a fost mutarea cursurilor în online. Măsura vine să protejeze populația României de răspândirea coronavirusului, dar nu ține seama de realitatea prezentă mai ales în mediul rural. La nivelul Municipiului Sibiu, 626 de copii nu dețin echipamente electronice și 661 nu au acces la internet pentru cursuri online.

Adrian Bibu, alături de câțiva membri PNL din cadrul Consiliului Local Sibiu au depus o cerere către administrația locală în vederea achiziționării a 626 echipamente electronice și 661 cartele SIM și scutirea de taxe a restaurantelor și cafenelelor care dețin terase pe domeniul public.

„Cele două solicitări vor fi analizate în Comisia de Specialitate și în urma rezultatului vor fi propuse în următoarea ședință a Consiliului Local. Considerăm că aceste dispozitive și cartele SIM pot fi achiziționate din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Local Sibiu. Conform legii, există un fond de 5% din bugetul local care trebuie alocat pentru situații de urgență. Prin această achiziționare ar rezolva problema acestor elevi.”, transmite pentru star sibian, Adrian Bibu, consilier local.

România se află încă din luna martie în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lângă elevi, au fost afectați și patronii teraselor și localurilor din oraș.

„În ceea ce privește, situația dificilă a restaurantelor și cafenelelor din Municipiul Sibiu, afectate de coronavirus și care dețin terase am cerut scutirea acestora de la taxa aferentă ocupării domeniului public pe parcursul anului 2020 cu posibilitatea de distanțare a meselor să fie făcută pe suprafețe cât mai mari. Pe lângă acestea, cerem și anularea abonamentelor de parcare pe anul în curs.”, precizează Adrian Bibu.

Foto: Federatia Romana de Taekwondo ITF Oficial

 

Social Media:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *